Björn Ulvaeus lämnar lyxhuset efter skilsmässan – dit flyttar han

Björn och Lena Ulvaeus

Björn och Lena Ulvaeus har valt att skilja sig efter 41 år som gifta.
Nu lämnar Abba-stjärnan den enorma villan i Djursholm – och flyttar till en av Sveriges dyraste adresser.
Björn och Lena Ulvaeus skiljer sig efter 41 år som gifta
0:31

Efter reklamen: Björn och Lena Ulvaeus skiljer sig efter 41 år som gifta

(0:31)

Slå på ljud

Det var i februari som nyheten om att Björn Ulvaeus och hustrun Lena Ulvaeus skiljer sig avslöjades. De forna makarna höll ihop i hela 41 år innan de valde att gå skilda vägar.

”Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans”, förklarade de i ett gemensamt uttalande via Björn Ulvaeus talesperson då.

Björn och Lena Ulvaeus fina ord om äktenskapet

Äktenskapet med Lena var dock inte Björns första. Mellan åren 1971–1979 var han gift med Abba-kollegan Agnetha Fältskog.

– Vi hade växt ifrån varandra, som man gärna gör när man gifter sig ung, sa Björn Ulvaeus i en intervju med Dagens Nyheter där han berättade om skilsmässan från Agnetha.

Därefter träffade Björn alltså Lena, som han blev blixtförälskad i. I samma intervju med DN berättade han om deras äktenskap och de starka känslorna.

– Så konstigt att man är ungkarl i en vecka och sedan bara trillar dit direkt. Men det måste ju ha varit rätt eftersom vi fortfarande är lyckligt gifta efter så många år.

Även Lena Ulvaeus har talat varmt om äktenskapet med Björn. I en intervju med Hälsoliv från 2005 förklarade hon att familjen har varit extra viktig för henne sedan hon drabbades av cancer 2003.

– Ibland blir jag snurrig i huvudet och måste hålla mig i Björn när vi är ute och går, sa hon då, sa Lena då, och betonade hur mycket maken betyder för henne.

Dit flyttar Björn Ulvaeus efter skilsmässan från Lena

Men nu verkar kärleken ha tagit slut och Lena och Björn ska fortsätta livet på olika håll. De forna makarna har skrivit ett äktenskapsförord och nu ska alla miljontals kronor samt gemensamma fastigheter och ägodelar delas upp mellan dem.

Tillgångarna som har listats i äktenskapsförordet är bland annat parets hus i Djursholm, en sommarbostad på Värmdö som de köpte 2010 fö 26 miljoner, bilar, båtar och mycket där till.

Och nu lämnar Abba-stjärnan den enorma lyxvillan i Djursholm, som alltså var han och Lenas permanenta bostad ihop. Enligt Expressen flyttar Björn Ulvaeus till Villagatan på Östermalm, i centrala Stockholm. Villagatan är belägen mellan Humlegården och Stockholms stadion. En riktigt flott adress med andra ord!

Björn Ulvaeus villa i Djursholm.

Alex Ljungdahl/Expressen/TT

FOTO: Alex Ljungdahl/Expressen/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN