sveriges mästerkock

Det gör Adam Thulin från Sveriges mästerkock idag

Adam Thulin

Sveriges mästerkock-vinnaren 2022 Adam Thulin försvann från rampljuset efter vinsten.
Det gör han idag.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här är vinnaren av Sveriges mästerkock 2022
0:28

Efter reklamen: Här är vinnaren av Sveriges mästerkock 2022

(0:28)

Slå på ljud

Sveriges mästerkock är ett av TV4:s mest familjära program som har visats på kanalen sedan år 2011. Flera amatörkockar har efter programmet har fått blomstrande karriärer inom matlagning- och restaurangbranschen.

I 2022-års upplaga av programmet var det ingen mindre än Adam Thulin, 22, som stod som vinnare efter en rafflande jämn final mot Jimmy Gou, 31.

Adam Thulin och Jimmy Guos relation efter inspelningarna

Adam utmärkte sig redan tidigt under säsongen. Han kom att bli en riktig favorit hos juryn med sina imponerande matkunskaper efter bara någon vecka. För Hänt har konkurrenten Jimmy Guo tidigare berättat att Adam var lite av en doldis i början av tävlingen. Han förklarade då att det dröjde ett tag innan han själv förstod hur duktig Adam var, då Adam inte alls skröt om sina kunskaper.

Men trots konkurrensen fann de två kockarna en vänskap till varandra som de än idag håller fast vid. I en intervju med Hänt våren 2022 berättade Jimmy om relationen.

– Adam hörs jag också mycket med nu och han är ju otroligt cool alltså, sa Jimmy och förklarade att han hoppas Adam flyttar till Stockholm så de kan fortsätta ses flitigt.

Ett år senare umgås vännerna fortfarande och Adam publicerade nyligen en bild på dem från festivalen Lollapalooza i Stockholm.

Det gör Adam Thulin idag – ett år efter Mästerkocken

Det har gått lite mer än ett år sedan Adam tog hem segern i Sveriges mästerkock och matlagning är fortfarande en central del av hans liv. Efter vinsten gav Adam ut vinnarboken "Ett bord: flera smaker" som sålde slut på mindre än en vecka.

Nu kan vi få se Adam i tv-rutan igen då han då och då dyker upp i Nyhetsmorgon för att bjuda tittarna och programledarna på otroliga smakkombinationer.

När han nyligen gästade Anders Pihlblad i TV4-studion fullkomligt chockade han programledaren med sin meny.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN