David Tainton från Vinterviken försvann helt efter succén - så lever han idag

David Tainton fick sitt genombrott som John-john i filmen Vinterviken

IBL
David Tainton tog de svenska folket med storm när han 1996 spelade John-John i filmen Vinterviken.
Efter genombrottet gjorde han en till filmroll och släppte några låtar, sen försvann han från offentlighetens ljus.
Det här gör han idag.

I filmen Vinterviken spelade David Tainton, 44, rollen som den unga killen John-John som bor i en förort söder om Stockholm med sin mamma, syster och kriminella styvpappa som spelas av Kjell Bergqvist, 68. Filmen handlar om kärleken mellan två ungdomar som har olika uppväxter och lever på olika sidor av Stockholm men som trots allt blir kära i varandra. Men John-John måste kämpa för att få Elisabeths kärlek eftersom hennes pappa inte tycker han passar för hennes dotter. Vinterviken gjorde succé på den vita bioduken och David kom att hyllas för sin roll som John-John i filmen.

Flera andra kända personer hade roller i filmen, bland andra Peter Haber, 68, Anki Lidén, 74 och Allan Svensson,70, för att nämna några.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

David Tainton är uppvuxen i en musikalisk familj

Idag bor David på Kungsholmen i Stockholm, han är son till dansaren och koreografen Graham Tainton som var koreograf till ABBA och bror till Blossom Tainton Lindquist som är medlem i gruppen Afro-Dite som 2002 vann Melodifestivalen med Never let it go.

Efter genombrottet i Vinterviken spelade David en roll i Små citroner gula som är en romantisk komedifilm från 2013. Han har även släppt tre singlar, varav Watch me now och Each time you break my heart som är skriven av Madonna, blev hits. Efter det tog han ett steg tillbaka från offentlighetens ljus.

FLYTT Därför lämnade Emma Zetterberg USA efter 15 år

År 2017 frontade han en kampanj för ett företag med sportkläder där han testade och betygsatte höstens löparjackor och det verkar som han följt träningens spår eftersom han nu jobbar som personlig tränare vid träningscentret SATS.

Elsa Öhrn som karaktären Elisabeth och Mustapha Aarab som John-John.

I vår gick Netflix ut med nyheterna om att nytappningen av klassikern Vinterviken kommer ut i år. Foto: IMDB/Johan Paulin

Netflix kommer med glada nyheter om en ny tappning på Vinterviken

För alla Vinterviken-fans kommer här glada nyheter! Under våren gick nämligen Netflix ut med att klassikern kommer i en ny tappning. Redan detta året planeras den att släppas på Netflix och 2022 ska den visas på SVT. Inspelningen har påbörjats i Stockholm och streamingsajten har avslöjat vilka som ska spela de uppskattade rollerna på nytt. I den ny-gamla filmen kommer vi se Elsa Öhrn som karaktären Elisabeth och Mustapha Aarab som John-John, även kända ansikten som Loreen kommer dyka upp på den vita duken i nytappningen av Vinterviken.

FOTO: IMDB, Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Hanna Hedlunds starka ord om Pernilla Wahlgrens nya relation

LÄS OCKSÅ: Mia Parneviks stöd till Peg efter uppbrottet från Filip Lamprecht

SENASTE NYTT!