LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför lämnade Emma Zetterberg USA efter 15 år – verkliga anledningen

01 jul, 2021 
Henrik Zetterberg, Emma Zetterberg
Emma Zetterberg och maken, tillika hockeyproffset, Henrik "Zäta" Zetterberg bodde i USA i hela 15 år.
För ett par år sedan bestämde de sig för att flytta tillbaka till Sverige.
I en ny intervju berättar Emma sanningen bakom beslutet för familjen.
Annons
7 svenska kändisar som lyckats i HollywoodBrand logo
7 svenska kändisar som lyckats i Hollywood

Emma Zetterberg, 42, gjorde dundersuccé i svensk tv när hon ställde upp i Robinson 2001. Några år senare återvände hon till programmet – och kammade hem hela tävlingen. Efter det har hon hunnit med både att gifta sig med hockeyproffset Henrik "Zäta" Zetterberg, 40, flytta till USA med honom och bli mamma till deras son Love, 6.

Det blev hela 15 år i USA för den lilla familjen, men nu har de valt att återvända till Sverige igen. Varför de valde att flytta tillbaka till hemlandet var länge oklart, men nu berättar Emma hur det ligger till.

Henrik och Emma Zetterbergs flytt till USA

När Henrik skrev kontrakt för Detroit red wings var det många år som stod på papperet och enligt Emma kändes det som en oändlighet.

– Det var nog 10 eller till och med 11 år och jag minns att jag tänkte ”jag kommer ju va 90 år gammal, jag vet inte ens om jag kommer leva när vi ska flytta hem till Sverige”. För det kändes så sjukt länge, förklarar Emma i en ny intervju med P4 Extra.

Annons

Nu har de alltså flyttat till Sverige igen och i samma intervju berättar Emma att mycket hade att göra med sonen Love.

– Hade vi inte haft honom hade det nog varit lite annorlunda, för vi gillar väldigt mycket att bo i Detroit och hela USA. Men sen kände vi, när han kom, att då längtar man extra mycket efter familjen och att ha dem nära, säger hon i radioprogrammet.

Emma Zetterberg, Henrik Zetterberg
Emma och Henrik gifte sig 2010.

Därför flyttade Emma och familjen hem till Sverige

Trots tankarna för vad som är bäst för Love så valde familjen att stanna kvar i USA för att se hur det skulle vara. Vid det laget hade Henrik avslutat sin karriär som hockeyproffs.

– Sen stannade vi ju också kvar ett år efter att Henrik hade slutat, så kände vi på hur det var att stanna ett år extra och se. Då insåg vi att det är väldigt mycket hockey, så när den försvann så var det faktiskt inte så mycket som höll oss kvar. Utan då kände vi att ”nu vill vi hem till Skåne”, förklarar hon.

Annons

Hade de stannat ännu längre i USA är det tveksamt om familjen hade flyttat hem till slut. Mycket hade nämligen att göra med Love och vad som var bäst för honom.

– Han var ju så liten, han var ju bara 3,5 år, så det var bra tajming för att flytta hem med honom. Han hade inte riktigt hunnit hitta kompisar, hade det varit ett gäng år till så hade det nog varit tuffare, säger Emma.

Idag driver Henrik och Emma Zetterberg en baguetteria i Mölle.

FOTO: Christian Örnberg/Expressen/TT

Annons