LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

David Lindgren tvingades bryta helt – beslutet med frun Kristina

04 jan, 2024 
Linn Seipel
david lindgren kristina lindgren
David Lindgren och hustrun Kristina har varit tillsammans i över 20 år.
Nu talar musikalartisten ut om perioden i relationen där saker och ting inte riktigt gick ihop.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem Blixtsnabba med Hanna Hedlund – avslöjandet om kärlekslivetBrand logo
Fem Blixtsnabba med Hanna Hedlund – avslöjandet om kärlekslivet

Musikalartisten och programledaren David Lindgren, 41, är ett erkänt ansikte för många svenskar. Han ledde bland annat Let's dance i två säsonger tillsammans med Petra Mede, och sedan Kristin Kaspersen, innan TV4 valde att lägga ned programmet.

David har också åkt land och rike runt med Diggiloo-turnén tillsammans med hustrun Kristina Lindgren, 42, som även hon är artist. De har varit gifta sedan 2007 men träffades redan på gymnasiet i Göteborg. De gick i samma klass.

– Jag såg henne direkt. Och tydligen hade hon sagt till sin mamma att det fanns en kille som hette David i klassen redan första dagen. Sedan tog det ett år innan vi blev tillsammans men vi flörtade enormt mycket, har David tidigare berättat för Expressen.

Annons

David Lindgren om livet med hustrun Kristina Lindgren: ”Jobbar extremt mycket”

Sedan dess har mycket hänt, och idag bor de på Värmdö i Stockholm med deras två barn, sonen Ben, 12, och dottern Ella, 8. I en ny intervju med David, i podcasten Bathinas skilda möten, berättar han om kärleken till hustrun.

– Jag är ännu mer kär idag. Det är något helt annat nu än det var då. Vi har gått igenom väldigt mycket tillsammans, vi har upplevt extremt mycket tillsammans. Hon får mig fortfarande på lika bra humör. Jag attraheras av henne ännu mer nu än då, jag tycker att hon är världens vackraste kvinna. Vi har ett jättebra liv.

David menar vidare på att paret alltid försökt låta varandra göra det de vill i livet, trots att det ibland innebär att någon måste göra uppoffringar.

david och kristina lindgren

– Hon jobbar extremt mycket och vi har alltid låtit varandra fullfölja sina drömmar, då kan det vara så här ”nu är det du som får köra”. Hon fick det här jobbet för ett år sen, det i Sundsvall, då sa jag ”klart du ska ta det, jag är hemma med barnen”. Under den tiden så fick jag jobbet på Hamburger börs som jag inte kunde tacka nej till för det var en dröm för mig. Men jag sa ”jag kör barnen så det är inget som förändras för dig, det är bara jag som får steppa upp lite mer hemma”. Men det har gått jättebra.

Annons

David Lindgren bröt kontraktet – funkade inte med familjelivet: ”Det var slitigt”

Ett tillfälle där det inte gick lika bra, berättar David, var då han levde och arbetade i Tyskland samtidigt som frun hade fullt hemma i Sverige med barn och egna föreställningar.

– Då flyttade jag hem, vi kan inte bo i olika länder, det funkar liksom inte. Det var slitigt, alltså. Jag jobbade med åtta föreställningar i veckan och hon gjorde Rent på Göta lejon då. Så skulle vi ses var det hon som fick åka fram och tillbaka till Tyskland vilket hon gjorde typ varje vecka. Så då flyttade jag hem till Sverige efter det. Jag fick ett till jobb i Berlin annars men tackade nej till det.

FOTO: TT/Karin Törnblom

Annons