LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4:s besked om Let's dance – blir ingen ny säsong 2024

30 aug, 2023 
Det var under onsdagen som TV4 kom med det dystra beskedet att succéprogrammet Let's dance tar en paus, efter 18 säsonger.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

David Lindgrens besked om Petra Mede: ”Jätteledsen”Brand logo
David Lindgrens besked om Petra Mede: ”Jätteledsen”

I 18 säsonger har vi sett Sveriges kändiselit kämpa med att lära sig nya danser varje vecka i succéprogrammet Let's Dance.

Men under onsdagen kommer TV4 med det dystra beskedet att det är slutdansat i tv-rutan. Kanalen bekräftar nämligen att programmet tar en paus och att det inte blir någon säsong av Let's Dance 2024.

– Let's Dance är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus. Trots att Let's Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4.

Tony Irvings första ord om beskedet

Hen vinner Let's dance 2023 – enligt finalistenBrand logo
Hen vinner Let's dance 2023 – enligt finalisten

Proffsdansaren och jurymedlemmen Tony Irving har suttit i juryn sedan starten av Let's dance år 2006. Genom åren har han minst sagt gjort ett starkt intryck på både tittare och de dansande kändisarna med sin frispråkiga karaktär har han gjort sig känd för att aldrig hålla inne med sina åsikter om deltagarnas dansförmåga.

När Hänt når Tony kan han berätta om känslorna att programmet läggs på is under den kommande våren.

– Det är frihet, säger Tony till Hänt och fortsätter:

– Mitt liv faller inte med Let's dance.

Vidare kan jurymedlemmen berätta att det inte kom som en chock för honom.

– Jag kände att det var på gång. Vi fick veta imorse.

Texten uppdateras.

FOTO: TT

Annons