LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

David Lindgren om ångesten efter kraschen: ”Kroppen stängde av”

01 sep, 2021 
AvPontus Varg
David Lindgren och frun Kristina.
Nu väljer folkkäre David Lindgren att berätta om sin tunga tid.
Här är hans egna ord om uppbrottet, ångesten och kollapsen.
– Kroppen bara stängde av, så jag föll ihop...
Annons
Petra Medes okända relation till David Lindgren – så känner de varandraBrand logo
Petra Medes okända relation till David Lindgren – så känner de varandra

David Lindgren, 39, är just nu en av Sveriges största allroundartister.

Sedan han avslutade Let's dance-säsongen i våras, som han var programledare för i par med Petra Mede, har han åkt land och rike runt med Diggiloo-turnén där han jobbar ihop med hustrun Kristina Lindgren, 40, även hon artist. Paret träffades redan på gymnasiet i Göteborg. De gick i samma klass.

– Jag såg henne direkt. Och tydligen hade hon sagt till sin mamma att det fanns en kille som hette David i klassen redan första dagen. Sedan tog det ett år innan vi blev tillsammans men vi flörtade enormt mycket, berättade David tidigare för Expressen och fortsatte:

– Vi har gått igenom enormt mycket, vi har bott i olika länder och har alltid sagt att vi aldrig ska bromsa varandra och att vi måste få följa våra drömmar så att ingen blir bitter.

Makarna har varit ihop i snart 20 år och bor på Värmdö i Stockholm. 2007 gifte de sig och idag har de sonen Ben, 10 och dottern Ella, 6. Och självklart har familjen Lindgren förändrats sedan barnen kom in i deras liv.

Annons

– Då måste ju någon bromsa och Kristina har dragit ett enormt lass sedan 2012 när jag slog igenom. Något år har jag tagit lite paus så att hon har fått köra. Vi är bra på att se och uppskatta varandra, säger han.

Men det har inte bara varit frid och fröjd för det framgångsrika paret.

2015 kollapsade David på scen mitt under föreställningen av musikalen Jersey Boys på China-teatern i Stockholm.

– Det var en superintensiv period i mitt liv och när det blir för mycket så svarar min kropp med att den stänger av, berättar David i podden Dagens människa på sajten Dagen.se.

David Lindgren och frun Kristina.
David med frun Kristina på scenen tillsammans.

Han förklarar att familjen vid den här tiden just flyttat till nytt hus som var i behov av renovering, och tomten var fylld med sprängsten. Samtidigt hade de fått sitt andra barn.

Annons

– Vi flyttade, fixade trädgården, målade om, jag började repetera Jersey Boys, jag spelade in låtar till Mello och spelade även in ett barnprogram. Jag började känna varningsklockor, jag började få yrsel på scen, säger David.

Han hade känt av liknande känslor förut och bara trott att det var prestationsskräck, och stålsatt sig inför det hela. Nu sa kroppen ifrån på allvar och publiken på Chinateatern fick se honom segna ner.

David om uppbrottet från den trygga sfären

– Kroppen bara stängde av, så jag föll ihop.

Efter en viloperiod var han på benen igen, samtidigt är han glad att det hände.

– Jag lärde känna mig bättre, att lyssna på signalerna när sånt här är på väg.

David, som är prästson, förlorade 2019 sin mamma i cancer. Mitt i den stora sorgen imponerades han över att hennes Gudstro var så starkt att hon kunde acceptera sitt öde, att hon inte mötte döden med rädsla. Även David är troende, och barnatron fick ny kraft igen i 25-årsåldern.

Annons

– Jag har alltid haft svårt för förändring. Men jag har alltid pushat mig själv och gjort mycket förändringar i mitt liv, säger David som tog språnget ifrån tryggheten i Skellefteå ut på de stora scenerna i Sverige och världen.

Men så skulle han flytta till Tyskland för att spela musikalen Mamma Mia. Davids livskamrat Kristina spelade musikal i Stockholm och kunde inte följa med. Uppbrottet från den trygga sfären tog hårt.

– Då kraschade jag lite grann. Jag mådde ganska dåligt, fick mycket ångest på morgnarna, säger David i podden Dagens människa och fortsätter:

– Då kom jag på mig själv att jag bara bad när jag mådde dåligt ”Gud hjälp mig att må bra”. Då sa jag till mig själv: ”Men vänta nu. När jag blir fri från det här så ska jag tacka för varje dag jag mår bra”. Och sen dess ber jag varje kväll. Det är som en dagbok mentalt att jag tackar för dagen, säger David som även skickar extra tankar till folk i sin omgivning som har det svårt.

Foto: TT

Annons