TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

David Hellenius privata avslöjande om hemliga livet med Renée Nyberg

02 apr, 2021 
https://image.hant.se/image-7409509?imageId=7409509&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=76.5&x=0&y=0
Malin Ljung
David Hellenius och Renée
Programledarna David Hellenius och Renée Nyberg har varit gifta i 12 år. Nu avslöjar David hemlighetsmakeriet i början av relationen – och hur deras förhållande ser ut idag.
Annons
Fem anledningar att älska Renée NybergBrand logo
Fem anledningar att älska Renée Nyberg

Programledarna David Hellenius, 46, och Renée Nyberg, 54, har varit ett par i drygt 19 år. Under tiden tillsammans har de på varsitt håll dessutom byggt upp sina respektive karriärer och är sedan flera år två av Sveriges absolut mest populära profiler på TV4.

Som ett kvitto på det tog de storslam på fjolårets Kristallen och fick pris som bästa manliga och kvinnliga programledare. Det var nog inte något de hade tippat eller siat om när de träffades för 19 år sedan och smög med sin relation. För starten på deras kärlekssaga var allt annat än enkel – nu berättar nämligen David Hellenius i en intervju med P4 Extra att de tvingade sig till att hålla relationen hemlig under en längre tid.

I praktiken innebar det att David fick smyga ner i källaren på Renées bostad där de träffades i smyg.

Därför höll David Hellenius och Renée Nyberg relationen hemlig

– Vi tog det lite lugnt, för Renée hade ju barn och vi ville ta det lite försiktigt och inte bara dundra in. Så då fick man vara i källaren en stund. Det var som det här corona-året, det var nyttigt på sitt sätt. Som med allt annat, jag uppskattade när jag fick komma upp, skojar David Hellenius innan han fortsätter:

Annons

– Idag, om man ska vara lite allvarligt, så var det ganska bra. Barnen var små sådär. Det var härligt när Renée kom ned till slut på kvällarna, det var ju lite ensamt på dagarna sådär på helgerna.

Även om kärleken var stark så fanns det så klart tvivel och tankar som snurrade runt när han satt där i källaren.

– Ja…hur ska det gå? Hur ska det sluta? Vi bodde ju inte ihop på den tiden. Det var mer när jag var där och sov, så försökte vi ta det lite lugnt helt enkelt.

Så stöttar Hellenius och Nyberg varandra

Nu för tiden bor de så klart tillsammans och sedan tolv år är David Hellenius och Renée Nyberg dessutom gifta. De jobbar i samma bransch – vilket han påpekar är en fördel och det kan absolut bli en hel del jobbsnack vid middagsbordet.

– Eftersom att vi fortfarande tycker att det är så kul så är det inte negativt att prata jobb. Utan det sitter nog ihop med att prata om roliga saker. Vi har ju den lyxen att vi får göra roliga saker och välja och så där. Än så länge är det bara positivt, och det blir ett otroligt stöd.

Annons

Samtidigt är de inte rädda för att ge varandra feedback på insatserna framför kameran, även om de ibland kan ta det hela på olika sätt.

– Man vet också att det inte är någon idé att säga någonting direkt efteråt, då är man väl lite skör men absolut, åt det hållet. Det är väl då man kan lita på varandra hela vägen. Vi kan vara kritiska. Jag är säkert lite mer lättkränkt, vi är ju det vi killar. Lite så. Jag kanske är lite känsligare, Renée är bättre på att ta kritik.

Så lever sonen Leo Hellenius

I hemmet finns även den gemensamma sonen Leo, 14. Leo spelade huvudrollen i julkalendern för tre år sedan, men sen dess har det varit tyst kring honom.

I P4 Extra-intervjun avslöjar David att sonen har en helt annan hobby än att stå framför kamerorna, och det är något som båda föräldrarna är involverade i.

– Vi har ju en son som spelar mycket fotboll. Det har varit lugnare det här året, men det är mycket skjutsande och så är man själv engagerade. Det är mitt riktiga jobb på helgerna. Annars är vi som många andra, vi har landställe och så, ett ganska lugnt liv, säger David Hellenius.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Maja Suslin/TT,

Annons