Darin Zanyars nya ord om privatlivet – så lever han i Spanien

Förra året tog Darin Zanyar sitt pick och pack och flyttade till Mallorca och kort därefter kom han ut som gay. Men nu är han tillbaka i Sverige och gästar Tilde de Paulas nya talkshow TILDE, där han avslöjar ett och annat om privatlivet.
Slå på ljud

Darin Zanyar, 34, fick sitt stora genombrott i Idol 2004. Han blev snabbt en tittarfavorit men landade till slut på en andraplats. Trots det har hans karriär gått som på räls och han har släppt flera album och turnerat en massa.

Förra året i augusti kunde artisten komma med ett besked om hur det ligger till på kärleksfronten. Han avslöjade då nämligen att han kommer ut som homosexuell.

”Varje människa ska kunna vara stolt över och bli accepterad för den man är. Jag vet hur svårt det kan vara. Det tog mig ett tag, men jag är stolt över att vara gay. Happy pride!” skrev Darin då på sin Instagram.

Sedan dess har det varit tyst kring hans kärleksliv och än idag undviker han att prata om sina kärlekskänslor.

STENHÅRD TV4-tittarnas kritik mot Tildes show

Darin lämnade Sverige – flytten till Mallorca

Att komma ut som homosexuell var ett stort beslut för Darin. Trots att han är född i Stockholm så härstammar han från den kurdiska delen av Irak, där det inte är ovanligt med fördomar kring homosexuella.

Till slut kände Darin dock att han var tvungen att komma ut med sanningen om sin läggning, då det inre trycket mer eller mindre tog över.

– Jag fick en känsla av att om jag inte berättar nu så kommer jag aldrig att göra det. Och så slog det mig att jag kanske bara skulle säga det rakt ut och alldeles enkelt, sa han till Dagens nyheter.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det är drygt ett år sedan som Darin tog sitt pick och pack och flyttade till Palma, på Mallorca i Spanien. I en intervju med Dagens nyheter har Darin berättat om den tuffa tiden under coronapandemin, och vägskälet som han stod inför.

– Som de flesta artister har jag inte jobbat särskilt mycket det senaste året. Jag vet heller inte riktigt vart jag är på väg, det handlar inte bara om var jag ska bo, utan även jobbmässigt och privat. Det är som att jag står i en stor korsning i livet, och det var länge sedan jag kände så, sa han till tidningen.

TILDE

Darin var en av gästerna i Tildes premiäravsnitt.

Foto: TV4

Darins nya avslöjande om privatlivet

Nu när Darin gästar talkshowen TILDE kan han avslöja ännu fler detaljer om flytten till Spanien. Det är när Tilde frågar hur en vanlig dag ser ut som han berättar om sina hobbies.

– När jag jobbar kör jag 20 timmar i sträck, men när jag inte gör det så sover jag väldigt mycket. Jag älskar att sova, säger Darin och fortsätter:

– Jag gillar att träna också, springer gärna vid vattnet och om jag inte gör det så läser jag gärna någon bok. Sen så älskar jag ju mat och spansk mat speciellt, då då går jag gärna och käkar med kompisar.

Darin berättar också att han gärna flyr Stockholm för att kunna slappna av. När han är hemma i Stockholm blir det nämligen lätt så att jobbet tar överhanden.

LÄS OCKSÅ: BILDEN VISAR Linns familjelyckan efter splittringen från Jacob

LÄS OCKSÅ: ORO! Kritiken mot Sannas klädval i tv-rutan

FOTO: Pontus Lundahl/TT, TV4

SENASTE NYTT!