LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför lämnade Darin Zanyar Sverige – nya livet i Mallorca

30 maj, 2021 
AvLovisa Ström
Darin Zanyar
För ett år sedan bestämde sig Money for nothing-sångaren Darin Zanyar för att ta sitt pick och pack och lämna Sverige.
I en intervju med Dagens Nyheter berättar han nu hur det kommer sig att han drog och var han bor idag.
Annons
7 svenska kändisar som lyckats i HollywoodBrand logo
7 svenska kändisar som lyckats i Hollywood

Den svenska pop-artisten Darin Zanyar blev ett känt ansikte för svenska folket när han var med i Idol år 2004. Trots att han inte vann tävlingen, utan istället snubblade på målsnöret när han kom på andra plats i finalen efter Daniel Lindström, blev han minst sagt populär, och sedan dess har hans karriär bara gått spikrakt uppåt. Under sin karriär har Darin släppt stora hits som Tvillingen, Step Up och En säng av rosor och än idag fortsätter han att jobba på ny musik.

Men det inte många vet är att svenska superstjärnan har valt att lämna Sverige. I en intervju med Dagens Nyheter berättar han nu hur det kommer sig att han lämnade landet för något annat.

Darin Zanyar har haft ett tufft år

Precis som för många andra artister har det senaste året varit tufft för sångaren. Anledningen är coronapandemin och att han på grund av omständigheterna inte har kunnat varken turnera eller ha spelningar.

Annons

På Darins Instagram har han flera gånger uttryckt sin frustration över att inte kunna framföra sina låtar till sin trogna publik, och för Dagens Nyheter berättar han att hela grejen har varit minst sagt speciell.

– Som de flesta artister har jag inte jobbat särskilt mycket det senaste året. Jag vet heller inte riktigt vart jag är på väg, det handlar inte bara om var jag ska bo, utan även jobbmässigt och privat. Det är som att jag står i en stor korsning i livet, och det var länge sedan jag kände så, berättar han för tidningen.

Men coronapandemin är inte den enda stora förändring som Darin behövt förhålla sig till. Sedan ett år tillbaka bor Money for nothing-stjärnan inte heller i Sverige. År 2020 tog han nämligen sitt pick och pack och flyttade till Mallorca i Spanien, och sedan dess har han varit där och byggt sig ett liv med allt vad det innebär.

Därför lämnade Darin Sverige – där bor han nu

För Dagens Nyheter berättar han att beslutet var väldigt spontant. Han hade nämligen sålt sin lägenhet i Stockholm men inte hittat någon ny, och i all hast beställde han därför en möbelfrakt till Palma där han varit på semester ett flertal gånger. Darin åkte dit alldeles själv utan att reflektera särskilt mycket, och det var inte förrän han hade anlänt som han började ifrågasätta sitt vågade beslut.

Annons

Men med tiden visade det sig att det spontana beslutet vara alldeles rätt för stjärnan och idag har han skapat sig många relationer i sitt nya hemland. Och faktum är att han även är lite utav en stjärna även där. Nyligen fick Darin Zanyar nämligen ett överraskande meddelande från en vän i Palma som hälsade att succélåten En säng av rosor låg etta på spanska Itunes efter att sången hade spelats i ett spanskt tv-program.

Annons