LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför ville inte Sofia Wistam operera brösten efter cancern

20 jul, 2022 
André Färnsveden
Sofia Wistam ler mot kameran i högra bilden. Ser chockad ut i Nyhetsmorgon i andra bilden.
För några år sedan hade Sofia Wistam bröstcancer. I podcasten Livshjulet berättar hon nu om relationen till sin kropp och förklarar varför hon inte vill operera brösten efter cancern.
Annons
Därför blev Sofia aldrig obekväm under Naked Attraction: "Har sett en del"Brand logo
Därför blev Sofia aldrig obekväm under Naked Attraction: "Har sett en del"

Under våren och sommaren har vi fått se Sofia Wistam, 56, som programledare för Naked Attraction. Programmet om naken-dejting har splittrat den svenska publikens åsikter då många har uttryckt sitt missnöje mot konceptet medan andra ställt sig mer positivt till det.

Kritiken mot programmet har bland annat kommit från många som anser att Naked Attraction bidrar till skeva kroppsideal och att det är osmakligt med tanke på alla ätstörningar hos unga.

Sofia har tidigare bemött kritiken och förklarat sin syn på konceptet.

– Jag har fått meddelanden om att "det här är kroppshets, min dotter har anorexia" och jag känner bara att "har du sett det här programmet?". Det är ju precis vad det inte är. Man ska ju titta på det här och känna att "jag är okej", sa hon i podcasten Wahlgren & Wistam som hon delar med Pernilla Wahlgren, 53.

Annons

Därför vägrar Sofia Wistam Naked attraction

I programmet ska som sagt alla, visa sig nakna vid ett eller annat tillfälle, alla utom programledaren Sofia Wistam. När hon gästade podcasten Livshjulet, med Anna Hegestrand, fick hon frågan om hon skulle kunna tänka sig leda programmet naken. Då förklarar Sofia att det inte är ett alternativ.

– Nej, jag är inte så trygg i min kropp, jag gillar min kropp, och den fungerar superbra och jag tycker den är fin men jag är inte så pass exhibitonistisk eller singel för den delen, så jag skulle stå där själv, säger hon i podden.

Hon får sedan frågan om vilken relation hon har till sin kropp och nakenhet. Då förklarar Sofia att hon märker av åldrandet men att hon tycker om sin kropp. Sedan öppnar hon upp om spåren som bröstcancern har lämnat hos henne.

– Men annars tycker jag att min kropp är fin. Jag hade liksom bröstcancer för några år sen och jag har liksom ett och ett halvt bröst och det kan man vara såhär och det kan vara lite såhär... När jag har tajt tröja, tänker jag ibland att folk tittar på det och lägger märke till det och sedan bara ”nej det gör de inte”.

Därför ville inte Sofia Wistam operera brösten efter cancern

Anna Hegestrand frågar Sofia om hon någonsin funderat på att fylla ut bröstet till vilket hon svarar att om hon hade behövt ändra någonting hade hon snarare tagit bort det andra för att balansera ut brösten.

– Jag tog ju bort en skärva av mitt bröst så det det var inte så... Hade jag tagit bort hela bröstet, det gör vissa, då kanske jag hade tagit bort det andra också för att få någon slags balans, säger Sofia och fortsätter:

– Men jag gillar också u-ringat och jag har alltid haft en rätt stor byst så att, ja det var självklart att inte göra ett helt nytt bröst men hade jag tagit bort hela så kanske jag hade gjort det.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons