LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Efter hårda kritiken mot Naked Attraction – Sofia Wistams vägran: ”Nej”

15 jul, 2022 
André Färnsveden
Närbild på Sofia Wistam i båda bilderna.
Under sommaren har vi fått se Sofia Wistam i debutprogrammet Naked Attraction. Programmet är inte likt något hon tidigare gjort. Nu förklarar Sofia varför konceptet inte är för henne.
Annons
Sonens starka reaktion till Sofia inför Naked Attraction: "Hellre dör jag"Brand logo
Sonens starka reaktion till Sofia inför Naked Attraction: "Hellre dör jag"

Programmet Naked Attraction har länge visats på tv i andra länder. Men i år var det första gången som det kontroversiella dejting-programmet sändes i Sverige, med Sofia Wistam, 56, som programledare.

Konceptet är enkelt, en person ska välja vem den vill gå på dejt med baserat på de medverkandes nakna kroppar. De kroppar som personen tycker om, går vidare till nästa runda och för varje runda får en tävlande lämna. Efter varje val åker duken som de nakna personerna står bakom upp en bit och visar ännu mer av kroppen.

Programmet har fått höga tittarsiffror under sommaren men det har även splittrat publiken. Många verkar ha tyckt om konceptet medan andra tyckt att det är för mycket med närbilder på nakna kroppar i tv-rutan.

Annons

Tv-profilens hårda kritik mot programmet: ”Fy fan”

En av de som kritiserat programmet är jurymedlemmen från Masked Singer Nour El Refai, 34. Hon påstod att tv ”dog” för henne efter att ha sett ett avsnitt och kritiserar konceptet.

– Man ska alltså välja en person utifrån personens kropp och sen får man se ansiktet och bara "gud vilken tur att jag valde den" eller "nej, det var ju sån snygg snopp men så fult ansikte". Och jag kände när det här kom att nu dog tv för mig. Jag sörjer att har tv sjunkit så jävla lågt för att få folk att titta. Jag känner bara att fy fan att de gör en sån stor sak av det här, har Nour sagt i sin podcast.

Och även Sofia Wistam har fått kritik. Hon har länge varit programledare för Sofias änglar, där hon hjälper folk som har upplevt traumatiska motgångar. Många tittare blev besvikna över att se henne gå från det oskyldiga programmet, till ett om naken-dejting. Sofia har svarat på kritiken och delar inte samma uppfattning.

Annons

– Jag hoppas och tror verkligen att det kan bidra till att avdramatisera nakenhet och att tittarna får en lika stor boost kring sina egna vackra kroppar som de modiga deltagarna, sa Sofia då.

Därför vägrar Sofia Wistam Naked attraction

Nu är Naked Attractions första säsong avslutad. I samband med avslutningen gästade programledaren Sofia Wistam Livshjulet med Anna Hegerstrand. När de börjar prata om hur bekväma deltagarna i Naked attraction är med att stå nakna ställer Anna en vågad fråga till Sofia.

Men du hade kanske inte varit bekväm med att programleda naken?, frågar Anna.

Då förklarar Sofia att konceptet inte är för henne.

– Nej, jag är inte så trygg i min kropp, jag gillar min kropp, och den fungerar superbra och jag tycker den är fin men jag... är inte så pass exhibitonistisk eller singel för den delen, så jag skulle stå där själv.

Vill ni se en till säsong av Naked Attraction?

FOTO: TV4, Cornelia Nordström / Expressen / TT

Annons