LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför vill inte Charlotte Perrelli prata om ex-maken Nicola Perrelli

30 jan, 2021 
Nicola Perrelli, Charlotte Perrelli
Charlotte Perrelli och ex-maken Nicola Perrelli gick skilda vägar för tolv år sedan.
Men trots det är den turbulenta tiden fortfarande ett känsligt ämne.
Nu berättar hon för Hänt varför hon inte vill prata om ex-maken.
– Så himla less, säger hon.
Annons
Charlotte Perrellis utseendeförändring genom årenBrand logo
Charlotte Perrellis utseendeförändring genom åren

Charlotte Perrelli, 46, fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 1999. Hon ställde upp med bidraget Tusen och en natt, och eftersom hon då kammade hem hela tävlingen fick hon representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Där gjordes dock en liten ändring och hon framförde istället låten på engelska – Take me to your heaven. Charlotte vann även den tävlingen och det stod snabbt klart att hon är en begåvad artist.

På den tiden hette hon Charlotte Nilsson, men 2003 gifte hon sig med Emilio Ingrossos bror Nicola Perrelli, 51. De var gifta i sex år och fick sönerna Alessio Perrelli och Angelo Perrelli.

Turbulenta tiden med ex-maken Nicola Perrelli

Sedan dess har Charlotte valt att behålla sin ex-makes efternamn, trots att hon gift om sig med maken Anders Jensen, 44.

”Jag kommer fortsätta heta Perrelli i efternamn då mina barn heter det och jag vill ha samma efternamn som dem. Jag lägger till Jensen som mellannamn fast privat. Som artist kommer jag behålla mitt artistnamn Charlotte Perrelli”, har Charlotte förklarat till en bild från sitt och Anders bröllop.

Annons

Charlotte Perrelli är just nu högaktuell med sin dag i Stjärnorna på slottet. Efter den här säsongen har kommit de andra stjärnorna väldigt nära, speciellt efter att ha fått se en helt ny sida av konstnären Ernst Billgren.

I Stjärnorna på slottet får tittarna en inblick i hela hennes liv och hon berättar öppet om sina alla motgångar, men också medgångar. Men en person som hon helst inte pratar om är ex-maken Nicola.

– Jag skulle helst aldrig prata om det mer om jag fick välja. Just för att jag är så ur-less på det liksom, säger hon nu till Hänt.

Därför vill hon inte prata om ex-maken

Ex-makarna gick skilda vägar efter att Charlotte hade sett svart på vitt att Nicola hade en annan kvinna i sitt liv. Det var precis i samband med att hon skulle ställa upp med vinnarlåten Hero i Eurovision song contest 2008.

– Egentligen är jag ju så himla less på den tiden liksom, för jag tycker att den är liksom lite.. Man har stött och blött den lite för mycket. Det har skrivit metrar med spalt om den här tiden. Ibland kan jag till och med få intrycket att folk som läser om det också är trötta på att läsa om den tiden. Jag har gått vidare, säger hon nu till Hänt om uppbrottet.

Charlotte Perrelli
Charlotte Perrelli uppträdde med låten Hero i Eurovision.

Hon menar också att i ett program som Stjärnorna på slottet så måste man öppna sig om sitt liv, och det går inte att skippa vissa detaljer i livet. Så trots att hon egentligen inte vill prata om den turbulenta skilsmässan blir hon ibland tvungen.

Annons

– Jag är så mycket lyckligare idag, men var sak har liksom sin plats i livet, säger hon och fortsätter:

– Men när man gör ett sånt här program där man måste berätta om allt, man kan inte utelämna nåt liksom, det handlar om mitt liv. Då måste man ju nämna det i förbifarten, men det var något som vi pratade väldigt lite om. På grund av att jag tycker att det finns viktigare saker att prata om.

FOTO: Karin Törnblom/TT, SVT

Annons