TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför vägrar Charlotte Perrelli byta efternamn efter skilsmässan från Nicola

24 nov, 2020 
Charlotte Perrelli
Foto: TT
Charlotte Perrelli genomgick en dramatisk skilsmässa efter att ex-maken varit otrogen.
Trots detta har hon behållit hans efternamn – här är anledningen.
Annons
Allt om Charlotte PerrelliBrand logo
Allt om Charlotte Perrelli

För fem år sedan gifte sig schlagerdrottningen Charlotte Perrelli, 46, med sin Anders Jensen, 43. Detta efter att paret träffats via Facebook. Sedan dess lever de ett familjeliv med söner Adrian och Alvin, och pendlar mellan deras lyxiga bostäder i Djursholm, Marbella och Åre. Till familjen tillhör även sönerna Alessio och Angelo som Charlotte har sedan tidigare, samt Anders dotter Izabella.

Charlotte och Nicola Perrellis otrohetsskandal

Innan Charlotte fann kärleken i Anders hade hon en uppmärksammad relation med ex-maken Nicola Perrelli, 51. De tidigare makarna gick skilda vägar 2009 och anledningen var Nicolas otrohet. I Charlottes självbiografi Flickan från Småland har artisten avslöjat detaljerna kring hur hon fick svart på vitt att han hade varit med en annan kvinna.

Det var när Charlotte förberedde sig för att representera Sverige i Eurovision song contest med låten Hero i maj 2008 som bevisen dök upp framför henne.

Annons

”På soffbordet bara en liten bit ifrån mig låg kuvertet med bilderna som inte bara ovillkorligt och för alltid slagit min och hela Nicolas relation i spillror, utan också vänt upp och ner på hela mitt liv”, skriver hon i boken.

Även videoklipp på otroheten nådde Charlotte som direkt slängde av sig vigselringen och stoppade Nicola från att komma ner till Belgrad inför tävlingen. Charlotte ska även skrivit i boken, enligt Aftonbladet, att hon sett till att byta ut låsen på villan så att Nicola ej kunde komma in till deras tidigare gemensamma hem.

Den turbulenta skilsmässan resulterade dock aldrig i att Charlotte bytte tillbaka sitt efternamn från Perrelli till Nilsson, trots att detta var namnet hon slog igenom med. Inte heller sedan giftermålet med Anders har Charlotte plockat bort ex-makens efternamn, idag heter hon Charlotte Jensen Perrelli.

Därför byter inte Charlotte efternamn trots ex-makens order

Nicola har däremot uttalat sig om att han önskar att Charlotte ska plocka bort efternamnet, sedan uppbrottet.

Annons

– Nu är vi skilda och jag vill ha tillbaka mitt namn, punkt slut. Jag är inte svensk, jag är italienare och så här funkar det i Italien. Du behöver inte hedra mig genom att behålla mitt namn. Ta bort det bara, punkt slut, sa Nicola till Aftonbladet år 2012.

Många år har gått sedan dess men Charlotte har fortsatt inte bemött ex-makens önskan. Istället har hon gjort det tydligt att namnet kommer att förbli och här är anledningen.

”Jag kommer fortsätta heta Perrelli i efternamn då mina barn heter det och jag vill ha samma efternamn som dem. Jag lägger till Jensen som mellannamn fast privat. Som artist kommer jag behålla mitt artistnamn Charlotte Perrelli”, skrev Charlotte i ett inlägg på Instagram i samband med bröllopet mellan henne och Anders.

Annons