ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Därför vill Einárs mamma Lena Nilsson inte medverka i SVT:s dokumentär

13 jan, 2022 
https://image.hant.se/image-7617233?imageId=7617233&width=1320&height=1320&cropw=89.74&croph=100&x=0&y=0
Lovisa Ström
Einár & Lena Nilsson
Den 13 januari hade SVT:s nya dokumentär om rapartisten Einár premiär.
Där medverkar bland annat Sebastian Stakset och andra som haft en relation till Einár, men hans familj är inte med.
Nu berättar SVT hur det kommer sig.
Annons
Flickvännen Alexandra Torgrips liv med Einár innan hans dödBrand logo
Flickvännen Alexandra Torgrips liv med Einár innan hans död

Det var den 21 oktober förra året som Sverige nåddes av den tragiska nyheten att rapartisten Nils ”Einar” Grönberg hade skjutit till döds i Hammarby sjöstad i södra Stockholm.

Nyheten fick hela Sverige att stanna upp och i media kunde man se både kollegor, vänner, familj och fans sörja artisten. Flickvännen Alexandra Torgrip är en av dem som skrivit om sin saknad.

Min älskade älskade älskade person. Min tvillingsflamma. Du gör mig så stolt. Tänker på dig varje sekund om dagen. Saknar dig så mycket”, skrev hon bland annat under en bild på henne och Einár för några veckor sedan.

Nu släpper SVT Edit en dokumentär som ska försöka skildra Einárs karriär och liv. Men ingen i rapartistens familj medverkar.

Nu berättar SVT hur det kommer sig.

SVT släpper nya dokumentären Einár

I dokumentären får man följa rapparen Einárs stora framgångar som artist, men också hur hans liv såg ut fram till att han blev skjuten förra året. Detta med hjälp utav intervjuer samt privata bilder och videos från sociala medier.

Annons

I dokumentären får man också se många välkända ansikten så som artisten Sebastian Stakset, producenten Straynané och journalisten och författaren Diamant Salihu.

För SVT berättar producenten Thomas Jackson om dokumentären.

– Vi vill gestalta en väldigt intensiv och explosiv artistkarriär i en genre som någonstans har börjat blandas samman i fiktion och verklighet, säger han och fortsätter:

– Vi gör den här dokumentären för att det har varit extremt mycket debatt och spekulationer efter hans död. Det vi kände var att vi ville ge den publik, för vilken han var så extremt viktig, en möjlighet att lära känna människan bakom artisten Einár.

Därför är inte Einárs mamma Lena Nilsson med

På sin Instagram har Einárs mamma Lena Nilsson flertal gånger skrivit om sin saknad och kärlek till sin son. Några veckor efter Einárs död gick hon även ut och tackade för det otroliga stödet hon fått.

”Vi i Nils stora familj är tacksamma för alla er som sluter upp bakom oss i kärlek och gemenskap. Nils levde med sin familj och sina vänner i kärlek. Nils vi älskar dig så mycket.Och som du sa ….. om Gud vill de blir bra nu” , de blir bra nu”, skrev hon då.

Annons

Lena, eller någon annan i Einárs familj, är däremot inte med i dokumentären.

För Hänt berättar SVT att de har haft en dialog med familjen som helt enkelt valt att inte medverka.

”Familjen har erbjudits medverkan och fått möjlighet att se dokumentären i förväg. I övrigt avböjer vi att kommentera”, skriver SVT i ett meddelande till Hänt.

Annons