TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Efter stora oron för prins Daniels hälsa – hovets nya besked om hans sjukdom

13 jan, 2022 
kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Prins Daniel lever med en kronisk njursjukdom, vilket väckte en stor oro hos folk när han testade positivt för covid-19.
Nu har hovets kommit med ett nytt besked om prinsens hälsa.
Annons
5 underbara stunder med kronprinsessan VictoriaBrand logo
5 underbara stunder med kronprinsessan Victoria

De senaste två åren har nog inte blivit som någon tänkt sig, tvärt om. Även kungafamiljen har påverkats av den pandemi som råder världen över, inte minst sagt nu senaste veckan då det visat sig att både kungaparet och kronprinsessparet testat positivt för covid-19.

Det var under julledigheten som smittan tog sig in i kungahuset, varifrån är fortfarande oklart. Men något som står klart är att det inte kom från barnbarnen – vilka kungaparet hade träffat under jul.

– Kungaparet har träffat barn och barnbarn i samband med julledigheten, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare berättat för Hänt.

Varken kungen, drottningen, kronprinsessan eller prins Daniel har fått några kraftiga symptom, utan har klarat sig undan med lindriga förkylningar allihop.

Men för allas säkerhet och för att minska smittspridningen sitter de i karantän.

kronprinsessan Victoria och prins Daniel finklädda
Kronprinsessparet.

Så mår prins Daniel idag – efter plötsliga sjukdomsbeskedet

Hovet har tidigare gått ut med att det inte är någon i kungafamiljen som insjuknat rejält efter att ha testat positivt för covid-19. Alla som testat positivt har klarat sig mycket lindrigt undan med mildare förkylningssymptom. Skönt!

Annons

Trots de fina besked om kungafamiljens hälsa oroar sig många ändå över prins Daniel, då han är i riskgrupp.

Prins Daniel lever med en kronisk njursjukdom. Han genomgick en njutransplantation år 2009, när hans pappa Olle Westling donerade sin ena njure till sin son.

Så att livet i sig är bräckligt och ömtåligt är prins Daniel väl medveten om, men som tur är så har han inte påverkats mer negativt än någon annan i kungafamiljen av covid-19.

– Prins Daniel har haft väldigt lindriga symptom. Så han mår bra, men är fortsatt i karantän, säger Margareta Thorgren, enligt Svensk Damtidning.

FOTO: Johan Nilsson/TT

Annons