Idol 2023 marknadsföring banner

Därför vill Benjamin Ingrosso inte vara med i Wahlgrens värld längre

30 jul, 2021 
BENJAMIN INGROSSO
Benjamin Ingrosso är en av Sveriges just nu hetaste artister.
Systern och mamman arbetar med som många känner till Wahlgrens värld, men varför vill inte Benjamin medverka? Nu berättar han om beslutet.
– För att fokuset ligger på något annat i Wahlgrens värld, säger han.
Annons
Allt du vill veta om Oliver Ingrosso
Allt du vill veta om Oliver Ingrosso

Benjamin Ingrosso, 23, har fått mycket uppmärksamhet på senaste tiden. Förutom att lysa med sina låtar så var han en av de som fick äran att sommarprata i P1. Det känslosamma pratet är också ett av de mest lyssnade tillsammans med artistens Niklas Strömstedts sommarprat.

Han har år 2021 även gjort flera låtsläpp, bland annat har han tillägnat en låt till syster Bianca Ingrosso, 26, med namnet Smile. Men något han inte vill medverka tillsammans med systern är det omtyckta succéprogrammet Wahlgrens värd. Varför då? I artisten Sarah Dawn Finers podcast Talk to me berättar han anledningen.

Benjamin Ingrossos sommarpratet rörde Pernilla och Bianca till tårar

Benjamins sommarprat i P1 har mötts av starka reaktioner, många fans och följare har blivit tagna av orden om uppväxten, mobbningen och karriären. Inte minst familjen. I sommarpratet diskuterade Benjamin bland annat sina föräldrars omtalade skilsmässa som han beskrev som ”ful”.

Annons

– Men för mina syskon har det alltid funnits en ilska och sorg över att pappa behövde ta så mycket skit. När båda två var delaktiga att göra den här skilsmässan så ful, säger han i sommarpratet.

Han tog även upp familjebråken som gjorde att han fick hjärtklappning varje kväll.

– Jag får hjärtklappning varje kväll, för det är då bråken börjar. Bråken kan handla om vad som helst.

Bianca och Pernilla med andra familjemedlemmar lyssnade på sommarpratet tillsammans och rördes till tårar över de hjärtskärande orden. På Instastory skrev Bianca gråtandes till en video:

Jag är mållös på alla sätt man kan. Min stora inspiration i livet kommer för alltid att var du Benjamin Ingrosso. Min älskade bror. Jag ser dig, jag ser hela dig”

Därför medverkar inte Benjamin Ingrosso i Wahlgrens värld

Benjamin som fått ett eget matprogram med namn Benjamin's på TV4 har inga planer på att medverka i Wahlgrens värld igen som han ofta gjorde i början. Detta berättar han i podcasten Talk to me. Benjamin medverkade bland annat i första säsongerna, något han egentligen inte ville.

Annons

– När jag var yngre och bodde hemma och syntes i programmet ville jag absolut inte vara med, jag tyckte inte jag hade något där att göra, säger han och fortsätter:

– Det var ju super-uppskattat då men det var inget som jag ville, jag ville att folk skulle tycka om min musik inte att folk skulle tycka det var kul när jag tog körkort.

Benjamin ha fokus på sitt eget program och vill inte medverka med systern och mamma i serien. Samtidigt ger Benjamin Bianca och Pernilla en stor eloge för programmet som bland annat vunnit Kristallen.

– Jag håller mig borta från just det och gör mitt egna reality på TV4 istället. För att fokuset ligger på något annat i Wahlgrens värld.

FOTO: TV4/LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Annons