TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Därför valde Agneta Sjödin att lämna TV4 – berättar om beslutet

18 maj, 2021 
AvLovisa Ström
Agneta Sjödin TV4
Agneta Sjödin har jobbat på TV4 i många år men har nu valt att lämna kanalen. Nu berättar hon om anledningen bakom beslutet.
– Det är tufft, säger hon.
Annons
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barnBrand logo
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barn

Agneta Sjödin är en av Sveriges mest folkkära programledare och har under sin karriär gjort program som Fångarna på fortet, Agnetas nyårskarameller och Gladiatorerna. Agneta är med andra ord en riktig TV4-profil, men det inte många vet är att hon faktiskt har valt att lämna kanalen. I podcasten Värvet berättar hon nu varför.

Agnetas ärliga orden om tv-branschen

Med nästan 30 år i rutan är Agneta idag minst sagt erfaren, och under åren har hon sett tv-branschens både fram- och baksidor.

– Det är en ganska cynisk och tuff bransch. Och nu pratar vi inte bara om de som syns i rutan utan det är tufft även för de som jobbar runtomkring. Alla de här branscherna där det är populärt att komma in och jobba så används ju folk väldigt mycket till väldigt lite pengar. Folk jobbar ju ihjäl sig liksom. Så det är en tuff bransch som är hård under ytan, berättar hon i podden.

Annons

Agneta Sjödin har slutat på TV4 – anledningen bakom

Men för snart tre år sedan avslutade hon sitt kontrakt med TV4 där hon varit i många år. Idag är hon istället frilansare och kan därmed göra vad hon vill. I Värvet berättar hon om glädjen över att inte vara bunden till kanalen längre, och om anledningen till att hon valde att lämna.

– Jag sa nej till ett program där som jag kände att jag inte kunde göra. Det kändes som att det hade varit spiken i kistan för min karriär, så jag kände bara att jag inte kunde. När jag tackade nej till det så försvann mitt avtal med TV4 och grejen är ju att branschen förändras. Det finns inte samma ekonomi så de har ju successivt avslutat avtal med vissa för att de inte har råd att ha den här typen av exklusiva avtal, säger hon innan hon fortsätter:

– Och det som kändes som en stor sorg där någonstans känns som min lycka idag lite grann. För genom det har jag ändå drivit mig till att hitta egna vägar, och jag är väldigt glad över det. För jag tror att det får mig att må bättre än att desperat klänga mig fast vid något som jag inte vågar släppar.

Men för att få den friheten har hon varit tvungen att ta tuffa beslut.

– Jag har ju ändå lyckats hålla mig kvar vilket jag kan tycka är en stor bedrift med tanke på de galna val jag gjort. Som till exempel när jag valt bort storslagen underhållning som typ Let´s dance för att jag ville skriva.

Annons