hänt exklusivt

Därför umgås inte bröderna Dan och Anders Ekborg – nu avslöjas sanningen

Anders Ekborg, Emma Ekborg och Dan Ekborg.

Skådespelarna Anders och Dan Ekborg har inte träffats på länge. Nu berättar Anders för Hänt varför bröderna inte umgås.
– Det var länge sedan, säger Anders.
Anders Ekborg om relationen till Dan Ekborg
0:27

Efter reklamen: Anders Ekborg om relationen till Dan Ekborg

(0:27)

Slå på ljud

I en av julens stora filmklassiker, Tomten är far till alla barn, spelar bröderna Anders Ekborg, 62, och Dan Ekborg, 66, mot varandra tillsammans med en rad andra folkkära skådespelare så som Peter Haber, Nina Gunke och Leif Andrée.

Men skådespelarbröderna pratar inte med varandra speciellt ofta och i en intervju med Hänt berättar nu Anders varför han och Dan inte umgås.

Anders om relationen till sin bror Dan

Anders kan titulera sig både som skådespelare och sångare, han har genom åren synt både på filmduken och på teaterscenen och i år är han aktuell med julkonserten En stilla natt tillsammans med Gunilla Backman. När Hänt pratar med Anders berättar han att det var länge sedan han träffade sin bror Dan.

– Vi har inte setts på länge kan jag säga, men jag hoppas han mår bra. Vi kanske ses till jul, man vet aldrig, säger han.

Dan har under åren varit gift fyra gånger och har fyra barn, i slutet på förra året meddelade Dan och hans 35 år yngre fru Emma Ekborg, 31, att de skiljer sig efter fem år som gifta. För Hänt berättar Anders att han inte firat jul med Dan och hans familj på många år och att det del beror på broderns familjesituation.

– Nej det var länge sedan. Han har ju haft olika familjer så det var ett tag sen. Men det är på tiden att vi gör det, berättar Anders och skrattar.

Därför umgås inte Anders och Dan Ekborg

Anders har under året medverkat i musikalen Så som i Himmelen och Dan spelade under förra året in Netflix-serien Folk med ångest och med två fullspäckad scheman är det ibland svårt att hitta tid för att umgås menar Anders.

– Man jobbar ju på så olika håll så att vi har inte hörts på ett tag, men vi får se till att göra det till jul, säger han till Hänt.

Men efter frågan om bröderna brukar fira jul ihop verkar Anders börjat fundera på att ha julfirandet tillsammans med Dan och familjen.

Foto: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN