LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så träffades Dan Ekborg och Emma Ekborg – egna orden om åldersskillnaden

19 okt, 2020 
Dan Ekborg och Emma Ekborg
FOTO: TT
Dan Ekborg och frun Emma Ekborg gifte sig år 2016.
Men hur träffades de?
Nu berättar paret om hur de ser på deras ålderskillnad på 34 år.
Annons
Här är deltagarna i Hela kändis-Sverige bakar 2019Brand logo
Här är deltagarna i Hela kändis-Sverige bakar 2019

För fem år sedan träffades Emma Ekborg, 29, och skådespelaren Dan Ekborg, 64. De är gifta och lever ett lyckligt liv tillsammans.

Dan Ekborg och Emma Ekborgs egna ord om ålderskillnaden

När paret medverkar i tv-programmet Anders knackar på berättar de hur de ser på 34-åriga ålderskillnaden dem emellan.

– Ni är ju ett par som också har ganska stor åldersskillnad. Är det många som håller på och lägger sig i det, undrar Anders Öfvergård i tv-programmet Anders kackar på.

– Det var ju det från början. Då var det lite kritik och så vidare, svarar Emma Ekborg.

Anders konstaterar då att det är 34 år mellan paret, något som Emma bekräftar. Programledaren undrar även hur paret känner själva angående gapet.

– Det är jag som är äldst, säger Emma och fnissar till.

Dan Ekborg berättar även när han reflekterar över det.

– Jag reflekterar bara över det när jag ser på bild, så tänker jag 'gubbjävel', säger Dan och fortsätter:

Annons

– Jag kan förstå folk. Men det är det som är så underligt, vi lever så kort tid på den här planeten. Vi har bara någon slags lista där man tror att man ska bli pensionär. Men det gäller ju att se till att träffa kärleken. Det handlar ju inte om ålderskillnad. Det är så totalt ointressant. Men det är ju lätt att säga. Samhället är ju uppbyggt på vissa normer.

Varken Emma eller Dan tycker att åldern spelar någon roll, trots fördomar.

– Jag kan tycka att åldern inte spelar någon roll eftersom det viktiga är att man trivs tillsammans och har roligt. Det ger ju väldigt bra vibbar. Så åldern har ingen betydelse. Men det finns ju såklart folk som har fördomar, berättar Emma i programmet.

Dan Ekborg öppnar sig om vad som ibland kan kännas tufft med ålderskillnaden, och det har inget att göra med folks fördomar.

– Det är ju så att på grund av ålderskillnaden så är det ju tyvärr så att jag kommer att kliva iväg till nästa värld långt före henne, för det är ju naturligt. Det är svårigheten och det pratar vi inte om så ofta, därför att det vill inte hon prata om. Jag vill hellre kanske prata om det men man får vara tacksam för de år vi får ihop. Man kan ju inte vara tacksam för någonting annat, säger Dan i programmet och avslutar med:

Annons

– Vi är lyckliga och vi vill ta vara på den tiden som vi har.

Så träffades paret

År 2016 satt Dan Ekborg och letade efter bil på Facebook. Och när han sökte runt på gamla raggarbilar så hittade en en Facebooksida och fastnade direkt. I läsarkommentarerna fanns några ord skrivna av en vacker tjej, en kommentar som fick Dan att haja till.

– Det var en rolig, smart och intelligent kommentar på bilsidan, har Dan Ekborg tidigare berättat för Expressen och avslöjade att han svarat tjejen:

– 'Du ska köra min Edsel' skrev jag.

Tjejen, vid namn Emma, svarade och undrade om det var en knappautomat eller rattväxel på bilen, något som avslöjade hennes stora kunskap om bilar.

Tre veckor senare träffades Dan och Emma och kärleken har blommat sedan dess!

Anders knackar på sänds på måndagar klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: Lotte Fernvall/TT, TT

Annons