BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Dan Ekborg och Emma Ekborg skiljer sig – efter fem år som gifta

28 dec, 2021 
Angelica Hedlund
AvJohanna Airén
DAN EKBORG, EMMA EKBORG
Dan Ekborg och Emma Ekborg har varit gifta sedan 2016. Nu har de lämnat in en skilsmässoansökan och nu går det forna paret skilda vägar.
– Det är svårt att hålla ihop bitarna, säger Dan Ekborg till Expressen.
Annons
BingoLotto – minns du programledarna?Brand logo
BingoLotto – minns du programledarna?

Dan Ekborg, 65, och Emma Ekborg, 30, gifte sig i maj 2016, men nu framgår det av handlingar som paret lämnat in till Attunda tingsrätt att de skiljer sig.

Dan och Emma träffades för drygt fem år sedan och det var det stora intresset för amerikanska bilar som förde dem samman. Det skiljer nästan 35 år mellan Dan och Emma och Dan när det forna paret gästades av Anders Öfvergård, 53, i Anders knackar på berättade Dan om vad som känns tufft med åldersskillnaden.

– Det är ju så att på grund av ålderskillnaden så är det ju tyvärr så att jag kommer att kliva iväg till nästa värld långt före henne, för det är ju naturligt. Det är svårigheten och det pratar vi inte om så ofta, därför att det vill inte hon prata om. Jag vill hellre kanske prata om det men man får vara tacksam för de år vi får ihop. Man kan ju inte vara tacksam för någonting annat, sa han då.

Ansökte om skilsmässa under hösten 2020

Men under förra hösten kom ett chockartat besked från Dan och Emma. I slutet av september 2020 ansökte nämligen paret om skilsmässa, men inte förrän i oktober registrerades den hos Stockholms tingsrätt.

Annons

Bara två dagar efter att skilsmässoansökan registrerades hos tingsrätten begärde Emma att processen skulle avbrytas.

Det hela gjorde att flera lyfte på ögonbrynen och blev nyfikna. Då skrev de sig på olika adresser, Emma lämnade parets gemensamma adress i Upplands-Bro och flyttade tillbaka till Sundsvall, där hon bodde innan giftermålet med Dan.

Dan Ekborg och Emma Ekborg skiljer sig – utan betänketid

Men nu har alltså Emma och Dan Ekborg på nytt skickat in en skilsmässa och enligt Expressen har de valt att inte ha någon betänketid.

– Vi är jättebra vänner, och det är inga konstigheter. Det är det jag kan säga om det, säger han till tidningen.

Anledningen till skilsmässan ska ha varit avstånden och att det helt enkelt blev svårt att hålla ihop saker och ting.

– Vi är jättegoda vänner, det är inget problematiskt alls med det. Det är bara det att det är långa avstånd, covid, det är svårt att hålla ihop bitarna. Det är det enda, säger Dan Ekborg till Expressen.

FOTO: TT/Karin Törnblom

Annons