Mirka Norrströms svar efter följarnas kommentarer om vikten

Mirka Norrström

13-barnsmamman Mirka Norrström brinner för att träna.
Men efter många tråkiga kommentarer från följarna måste hon nu förklara varför hon tränar.
”Jag blir lite ledsen”, säger hon i en video på Instagram.

Mirka Norrström och Peter Norrström blev två välkända ansikten för det svenska folket när de medverkade i TV4:s realityserie Familjen annorlunda. Under flera säsonger fick tittarna följa paret och deras stora familj som bodde tillsammans utanför Uppsala.

Mirka och Peter har tretton barn tillsammans, men efter 23 år ihop tog kärleken slut. År 2016 meddelade Mirka att de hade valt att gå skilda vägar på grund av de sviktade kärlekskänslorna.

Efter det har man kunnat följa hennes vardag som trettonbarnsmamma på hennes sociala medier. Då Mirka är väldigt öppen om sina åsikter på såväl bloggen som Instagram och Youtube har hon lyckats bygga en nära relation till sina följare.

Mirkas ekonomiska kamp

Ända sedan coronapandemin startade så har Mirka haft det tufft med ekonomin. Som ensamstående till 13 barn är det inte svårt att förstå att det kan bli svårt att få allt att gå runt. Därför blev det extra jobbigt för 13-barnsmamman när julen stod runt hörnet och hon hade 13 önskelistor att uppfylla.

Men trots det otursdrabbade året 2020, verkar Mirka nu ha tagit nya tag och även kommit igång med träningen igen. Att hon kommit igång med träningen igen visade hon genom att lägga upp en bild på Instagram.

”Inga ursäkter var det ja. Noll lust men bara att köra”, skrev hon då till bilden.

LÄS MER: Jesper Blomqvists första ord om nya kärlekslyckan

I kommentarsfältet trillade det in en massa kommentarer om att hon borde äta mer och att hon är för smal. Detta är något som Mirka nu känner att hon behöver förklara.

– Jag la ut en bild innan jag började träna. Och jag blir lite ledsen på vissa kommentarer. Eller inte ledsen men jag vill förklara, säger hon nu i en video på Instagram.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tränar för att orka med ett långt liv

Träningen är nämligen livsviktig för Mirka och hon menar att träning är för henne, inte i syfte om att gå ner i vikt. Hon vill få en stark kropp för att kunna orka med ett långt liv.

– För mig handlar träningen helt och hållet om att träna för psykets skull och mitt mående. Men just nu handlar det om att bygga upp en så stark kropp jag bara kan ha för att den ska hålla så länge som möjligt, säger hon.

Mirka tillägger också vikten i att sluta kommentera varandras kroppar, då alla är olika med olika förutsättningar.

– Jag tycker det är onödigt att hålla på och påpeka andras kroppar.

FOTO: CHRISTIAN ÖRNBERG / EXP / TT, Instagram

LÄS OCKSÅ: Mirka Norrströms insjuknande efter erkännandet om ekonomiska krisen

LÄS OCKSÅ: Trettonbarnsmamman Mirka Norrström om relationen med ex-maken Peter

Senaste nytt