Familjen annorlunda: Mirka Norrströms om efter tuffa tiden

Våren har varit tuff för Familjen annorlunda-profilen Mirka Norrström och hennes familj.
Nu pratar hon ut om den svåra tiden efter dotterns kamp.
– Det går inte, säger hon.

Familjen annorlunda-profilen Mirka Norrström, 48, är ensamstående mamma till 13 barn. Nu berättar hon för Hänt om den ena dotterns kamp och hur de som familj har tagit sig igenom det.

Stora livsförändringen

De som följer Mirka på Instagram har kunnat se hur hon på senaste tiden har börjat prioritera träning allt mer, och hon har tidigare berättat att den stora ändringen grundar sig i viljan att förbättra både den fysiska och psykiska hälsan. Nu berättar hon för Hänt vad det var som fick henne att ta det första steget till att börja träna.

– Först och främst så gjorde jag det när det var tungt. Det är ett bra sätt att rensa huvudet. Men ja, det stärker både inifrån och ut, börjar hon med att säga innan hon fortsätter:

– Våren har varit tuff med barn som har mått dåligt och sådär och som har haft väldigt mycket, så det var väl anledningen till att jag började.

Den tuffa tiden

Mirka berättar att det framförallt är ena dottern som har haft det extra tufft, men att den svåra tiden har underlättats av att den äldsta dottern har gått igenom ungefär samma sak några år tidigare.

– Första hade jag ju äldsta dottern som hade väldigt tuffa år med psykiskt mående och fick olika diagnoser och sådär. Vi alla lärde oss väldigt mycket under de åren, hur man ska hantera det. Så det blev på något sätt lättare, för det andra barnet följer typ samma spår och mest troligt samma diagnos. Så då hade man ju lite kunskap redan i det hela, berättar hon.

Hon fortsätter med att berätta om vissa saker de som familj har lärt sig.

– Att ändra något man har lovat, det går inte att göra. Utan lovar man något då måste man hålla det, och även förbereda saker väldigt noga. Då har det varit mycket lättare för barnen, förklarar hon.

När en i familjen mår dåligt är det naturligt att andra också påverkas, men där säger Mirka att barnen har anpassat sig väldigt bra. Hon berättar också att den senaste tiden har varit mycket lättare.

– Det har varit väldigt skönt. Alla har accepterat att man inte måste ställa massa krav och åka någonstans. Utan alla har accepterat och tar det lugnt och gör småsaker. Så det har även varit bra för det barnet som haft det tufft att kunna varva ner ordentligt och släppa alla måsten, säger hon.

SENASTE NYTT!