TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför syns inte Anders Engbergs nya kärlek – Lottas ex-make avslöjar

15 jul, 2022 
Lotta Engberg var tidigare gift med Anders Engberg.
Men efter att paret gick skilda vägar har båda funnit kärleken på nytt.
Däremot syns Anders sambo inte i medierna. Läs anledningen här!
Annons
Tre snabba frågor med Mikael SandströmBrand logo
Tre snabba frågor med Mikael Sandström

Den omåttligt populära sångerskan och tv-profilen Lotta Engberg, 59, var tidigare i en relation med dansbandsmusiken Anders Engberg. Paret träffades under 1980-talet, då de båda körat bakom Herreys i Eurovision Song Contest 1984. De bildade sedan Lotta & Anders Engbergs orkester och fick bland annat en Grammis för sina prestationer.

Under sina år tillsammans fick de två döttrar – Amanda Engberg och Malin Engberg. Men i början av 90-talet valde paret att gå skilda vägar och Lotta lever nu tillsammans med läkaren och även han tv-profilen Mikael Sandström som syns i Nyhetsmorgon där han delar med sig av sin expertis.

Det gör Anders Engberg idag

Anders lever idag ett liv betydligt mer utanför rampljuset än ex-hustrun Lotta. Han ägnar sig fortfarande litegrann åt musik men kör även långtradare trots att han är pensionerad, något han berättat för Hänt.

Annons

– Jag håller på med lite allt möjligt, det är alltid kul att ha lite olika uppdrag att jobba med. Jag kör lite tungtrafik extra och sådär, eller just nu iallafall. Det tycker jag är ganska kul, säger Anders Engberg och tillägger:

– Jag kör långtradare. Och det är uppenbarligen brist på chaffisar. Så då åker jag om jag kan, har tid och vill. Så kör man sina rundor. Inte mer med det, ganska enkelt. Jag håller även på rätt mycket med att snickra altaner, byta fasader på hus och sådär. Folk som vill ha hjälp med snickerijobb.

Men några planer på att dra ihop något band finns inte. Däremot spelar han ibland med bandet Vikingarna. Något han kommer fortsätta göra även i höst.

– Men jag har spelat litegrann, jag har varit ute med Vikingarna och gjort lite jobb och konserter. Det blir nog några stycken framöver.

Därför syns inte Anders sambo i media

Anders bor tillsammans med sin kärlek Katharina, 50, i Skara. Men några gemensamma barn har de inte.

Katharina håller sig till skillnad från både Anders och ex-hustrun Lotta långt utanför strålkastarna. I en intervju med Hänt berättar Anders om anledningen.

– Jag tror att hon tycker det är skönt att vara väldigt privat. Jag är ju också väldigt privat, det är ju ytterst sällan jag syns i media, säger Anders.

FOTO: Privat/Karin Törnblom/TT

Annons