Därför stoppas 12-åriga Zoe Häggkvist från Instagram

ZOE HÄGGKVIST, CAROLA HÄGGKVIST

Zoe Häggkvist är precis som sin mamma Carola Häggkvist gärna aktiv på Instagram. Men nu ber Zoe sina följare om förståelse – för nu tvingas hon ta avstånd från plattformen...
0:53

Efter reklamen: Carolas kärleksfulla ord om sonen Amadeus karriär: "Go for it"

(0:53)

Carola Häggkvist, 55, och Zoe Häggkvist, 12, lever ett ljuvt familjeliv en bit utanför centrala Stockholm i en stor och härlig herrgård. Kärleken mellan dem syns tydligt genom bilderna från Carolas Instagram och hon hyllar ofta sin dotter inför alla.

Det är inte heller sällan som Carolas följare tappar hakan över hur gullig Zoe är. När Carola och Zoe uppträdde tillsammans på en julkonsert på Steninge slott uttryckte följarna sin stora glädje över att se Zoes musiktalanger.

”Jag blir glad bara av att se henne. Så charmig och vacker.”, skrev en person då.

”Blev djupt berörd av ert framträdande. Lilla Zoe är precis som mamma en fullfjädrad artist. Alltså helt underbart”, skrev en annan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Carola om första mötet med Zoe: ”Födelse”

Zoe kom till Sverige redan när hon var tre år gammal och i en intervju med tidningen Mama berättade Carola om sitt första möte med sin efterlängtade dotter.

– Det var som att gå upp för altargången, det var heligt! Jag satt på knäna och tog emot henne. Det var så stort och nästan overkligt. Hennes lycka, hennes förväntan, hon LYSTE den här lilla tjejen. Samtidigt var jag nervös, jag ville ju vara allt det där hon hade längtat efter. Man kunde känna hur luften var fylld av förväntan, från oss båda två, berättade Carola då.

Även när Carola medverkade i årets säsong av Stjärnorna på slottet så kom hennes älskade dotter på tal. Det var när hon och Zoe såg varandra för första gången och personalen på barnhemmet såg hur bra de två klickade som hon får tårar i ögonen.

– Det var ju en annan slags födelse än att föda biologiskt då. Men det är samma kärlek, berättade Carola i programmet.

TV4-tittarna rasar mot Wincent – efter upptäckten i Farmen

Därför stoppas Zoe från Instagram

Sedan dess har mycket hänt och Zoe, som snart är tonåring, har börjat ta egna initiativ i sitt liv. Nyligen var det att skaffa sig en ny frisyr, något som mamma Carola glatt delade med sig av på Instagram.

”Zoe med ny cool frisyr, som hon önskat sedan länge! Tror det är en stor fluga på tik tok. Någon annan som har unga i flocken som har samma önskan? Jag tycker Zoe passar i frisyren och hon är super nöjd.”, skrev Carola till Zoes snaggade frilla.

Theodor "Theoz" Haraldsson om pinsamma händelsen framför alla

Se klippet här!

Men med tanke på att Zoe inte blivit tonåring än så får hon inte ha Instagram. I ett inlägg berättar hon nu att så fort hon fyller 13 så kommer hon komma tillbaka till Instagram. Men just nu är det stopp som gäller.

– Hej alla följare! Jag har något att säga till er och typ till dem jag känner. Jag har legat lågt på Instagram för att det är 13-årsgräns och jag är bara 12 år. Men som tur är så fyller jag år om bara fyra månader, och då kommer jag lägga upp så mycket! För jag har så mycket att lägga upp nu, säger Zoe i ett videoklipp och fortsätter:

– Så det är därför jag inte varit inne så mycket på Instagram. Det är inte för att jag inte gillar Instagram eller så, utan det är för att jag inte har fått ha det. Jag vill gärna följa reglerna och så, så att mitt konto inte blir borttaget.

FOTO: Karin Törnblom/TT, SVT

SENASTE NYTT!