LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför sänds inte Robinson på söndagar – sanningen bakom ändringen

05 okt, 2023 
ROBINSON 2023
De senaste åren har Robinson sänts på söndagar – ett lite längre avsnitt som innehållit immunitetskamp och öråd.
Men nu är söndagsavsnitten ett minne blott. Här är sanningen bakom beslutet!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ken Gacamugani om flykten till Sverige: ”Min mamma hade bröstcancer”Brand logo
Ken Gacamugani om flykten till Sverige: ”Min mamma hade bröstcancer”

Höstens säsong av Robinson är äntligen igång och i år utspelar det sig i Filippinerna på ljuvliga stränder med vilda apor och massa bananträd.

Programledare för den här säsongen är ingen mindre än Petra "Pam" Malm, 46. Petra har ett förflutet inom Försvarsmakten. Faktum är att hon är den första kvinnan någonsin som antagits till det militära specialförbandet Särskilda operationsgruppen, Försvarsmaktens hemligaste förband.

Efter det har vi även fått se henne som programledare för Elitstyrkans hemligheter på TV4.

Petra Malm om att leda Robinson 2023

När det kommer till Robinson är detta hennes andra säsong och hon var minst sagt laddad inför att få uppdraget ännu en gång.

– Det känns otroligt kul att vara tillbaka som programledare för Robinson, och vilken höst vi har framför oss! Den nya säsongen kommer bjuda på spänning, intriger och tuffa tävlingar - men också vänskap och en enorm kämpaglöd, säger Petra Malm i ett pressmeddelande.

Annons

Hittills i säsongen har vi fått se lagen komma till rätta på sina stränder och Gränslandet har öppnat. På Gränslandet hittar vi en deltagare som vi känner igen sedan tidigare, nämligen Pelle Lilja, 59, som var med i Robinson 2022. I Lag nord finns också bekanta ansikten, bland annat Therese Tang, 41, och Karolina Tilander, 22.

TV4:s svar om förändringen med öråds-avsnittet i Robinson 2023 – söndagarna tas bort helt

Något som däremot är nytt för i år är att hela veckans avsnitt går att se redan på måndagen – ifall man har TV4 Play plus. Öråds-avsnittet, som alltid brukar sändas på söndagar, släpps dock på torsdagen.

Men här kommer ändringen: Öråds-avsnittet kommer inte längre sändas på söndagar. Utan istället är det öråd och immunitetskamp på torsdagar som gäller från och med nu. Med andra ord blir det 1,5 timme Robinson som står på agendan på TV4:s torsdagskvällar.

TV4 har muntligt förklarat för Hänt att det hela beror på att Hellenius hörna kommer få en längre säsong med längre avsnitt. De avsnitten kommer därför ta upp den tiden som Robinson normalt brukade sändas på.

FOTO: TV4

Annons