Martin Järborg ersätts av Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon

Soraya och Martin i Nyhetsmorgon

Martin Järborg brukar leda Nyhetsmorgon måndagar till onsdagar. Men under tisdagen och onsdagen saknas Martin tillsammans med sin jobbpartner Soraya Lavasani.
Men vad kan det bero på? Hänt svarar och reder ut!

Nyhetsmorgon har vi kunnat följa i snart hela 30 år. Olika programledare har tagit plats under åren. Exempelvis var Soraya Lavasani, 39, och Jesper Börjesson, 50, länge en omtyckt duo i Nyhetsmorgon innan Jesper valde att göra karriärbyte och Soraya gick på mammaledighet.

Som ersättare kom faktiskt Maria Forsblom, 34, in för Soraya och Martin Järborg, 42, för Jesper. Maria och Martin blev därav en drömduo hos tittarna och blev snabbt omtyckta av hela Sverige med deras charm och lättsamhet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS MER: Kejberts glädjebesked – efter att ha stoppats med Joacim

Därför leder inte Martin och Maria Nyhetsmorgon tillsammans längre

För ett par månader sedan kom Soraya tillbaka från föräldraledigheten och Maria och Martin slutade att sända Nyhetsmorgon tillsammans.

I en intervju med Hänt berättade Maria Forsblom om hur det kändes.

– Jag är jätteglad att få ha lära känna Martin under ett års tid och få upptäcka vilken rolig och smart kille han är, säger hon.

– Vi har haft jätteroligt och nu är jag också glad att Soraya kommer tillbaka till oss på Nyhetsmorgon efter ett års föräldraledighet.

Martin och Maria tackade även av varandra snabbt mitt i direktsändning.

– Vad snabbt det har gått de senaste året och vad roligt det har varit att jobba med dig, sa Maria till Martin i programmet.

– Stort tack för detta, på måndag är Soraya tillbaka efter föräldraledigheten, sa Martin.

Därför saknas Martin Järborg i Nyhetsmorgon igen

Under senaste två dagarna har inte Martin synts leda programmet som vanligt. Men detta är inte första gången Martin plötsligt försvinner från tv-rutan. Som senast i mitten av april saknades han exempelvis i programmet.

Anledningen var då att han blivit sjuk i covid-19 under påskhelgen, detta förklarade programledaren till en bild på sociala medier.

Till bilden skrev han: ”Har blivit en del ofrivilligt slappande i vårsolen på sistone. Testade positivt för covid-19 under påskhelgen. Förhållandevis mild variant men segdragen. Hoppas vara tillbaka i sändningsbart skick nästa vecka!”

Och nu har inte duon Soraya och Martin setts leda Nyhetsmorgon den 11 och 12 maj då Martin Järborg inte dykt upp. Istället har programledaren Anders Pihlblad ersätt Martin och leder tillsammans med Soraya.

Men så var är Martin någonstans? Enligt Martins egna Instagram så verkar han vara ledig då han syns umgås hemma med familjen och arbeta i trädgården.

Han har för bara en dag sedan postat en bild på honom själv, där han syns stå med en såg i trädgården.

Hänt har sökt TV4 om varför Martin saknas utan gensvar.

LÄS OCKSÅ: Ludvig Andersson om den bortklippa scenen – efter fusket i Robinson

LÄS OCKSÅ: Elena Belle om privatlivet – nu berättar hon om lyckan

FOTO: TV4/Nyhetsmorgon