Därför saknas Maria Forsblom i Nyhetsmorgon

Soraya Lavasani har gjort en efterlängtad comeback i Nyhetsmorgon.
Men den återkomsten möts inte bara av glädje och nu haglar tittarnas frågor in i programmets kommentarsfält.
Slå på ljud

Förra året fick TV4-tittarna lära känna två nya ansikten då Maria Forsblom, 34, och Martin Järborg, 41, klev in som ny programledarduo i Nyhetsmorgon. Paret tog över efter att stjärnduon Jesper Börjeson, 50, och Soraya Lavasani, 39, som plötsligen splittrades då Jesper valde att lämna tv-karriären för helt nya äventyr och Soraya gick på föräldraledighet.

Snabbt vann dock Maria och Martin tv-tittarnas hjärtan och idag ses de som en självklar del av Nyhetsmorgon-gänget. Men inget varar för evigt och under förra veckan stod det klart att även Martin och Maria kommer att gå skilda vägar.

Soraya Lavasanis glädjebesked för Nyhetsmorgon

Under måndagen var det nämligen dags för Soraya att komma tillbaka från livet tillsammans med bebis och kliva in i studion igen. Det var i mitten av februari som Soraya avslöjade den glädjande nyheten på Instagram:

LÄS MER: Gravida Meghan avslöjar könet på bebisen

”I mars förra året var jag sjuk i covid. Trots att jag var höggravid klarade jag mig med endast milda symtom. Nästan ett år senare har jag kvar antikroppar och det känns väldigt skönt inför jobbstarten om några veckor. Tacksam!”, skrev hon då.

Men det är inte bara glädje som beskedet för med sig. I och med Sorayas återkomst splittras nämligen Nyhetsmorgons yngsta programledarduo med Martin och Maria. Under onsdagen förra veckan hade de sin sista sändning tillsammans. Det blev ett abrupt avslut innan kamerorna slocknade.

– Vad snabbt det har gått de senaste året och vad roligt det har varit att jobba med dig, sa Maria till Martin i programmet då innan Martin svarade:

– Stort tack för detta, på måndag är Soraya tillbaka efter föräldraledigheten, säger Martin.

Tittarnas frågor

Trots att Maria själv tidigare sagt att hon är glad att Soraya är tillbaka från föräldraledigheten var inte alla tittare nöjda med hennes frånvaro under måndagen. Efter att hon saknades i tv-soffan bredvid Martin haglade det in frågor i kommentarsfältet på Nyhetsmorgons egna Instagram:

”Saknar superduper kombinationen av Martin och Maria”, skriver en tittare medan en annan skriver:

”Får man fråga vad Maria Forsblom ska göra nu? Vill ju inte missa hennes dagar i rutan!”.

Flera tittare är dock glada över den populära programledarens återkomst och hälsar henne glatt välkommen tillbaka. Och den som saknar Maria i tv-rutan behöver inte vänta länge. Maria ska nämligen ta en plats bredvid Steffo Törnquist varannan vecka och kommer då att synas i Nyhetsmorgon under torsdagar och fredagar. Maria kommer även att styra skutan ensam under söndagar framöver.

LÄS OCKSÅ: Anna Brodins skarpa markering mot Eric Saade i Efter fem

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens privata meddelande till Henrik Shyffert

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!