Meghan Markle och prins Harry avslöjar könet på bebisen

Prins Harry och Meghan

Det väntas tillskott i den kungliga barnaskaran!
I en intervju med Opera avslöjar prins Harry och Meghan Markle att de väntar en liten dotter.
– Det är allt man kan önska sig. Vi har en son och nu kommer vi få en liten flicka, vad mer kan man be om? säger Harry efter avslöjandet.

Det var efter ett minst sagt turbulent år som prins Harry och Meghan Markle i februari avslöjade att de väntar sitt andra barn. Paret har sedan tidigare sonen Archie, 1, tillsammans och för en tid sedan flyttade den lilla familjen från den brittiska kungafamiljens högborg i Storbritannien till Meghans hemtrakter i L.A i USA.

CBS

Uppbrottet från kungafamiljen var inte enkelt och sedan dess har intrigerna mellan prins Harry och drottning Elizabeth tätnat och för en tid sedan stod det klart att både Harry och Meghan förlorar sina kungliga titlar. Det var efter att prövotiden för deras frånvaro från kungahuset gått ut som ett pressmeddelande från det brittiska hovet gjorde klart att paret separeras från sin kungliga status för gott.

LÄS MER: Ellen Bergström visar upp familjelyckan med Niclas

”Hertigen och hertiginnan av Sussex har bekräftat för hennes majestät drottningen att de inte kommer att återvända som arbetande medlemmar av kungafamiljen. Efter att ha haft samtal med hertigen, har drottningen bekräftat i skrift att det inte är möjligt att fortsätta med ansvarsområdena och plikter som kommer med ett liv i allmänhetens tjänst.”, gick det då att läsa i ett pressmeddelande från det brittiska hovet.

Drabbades av missfall

Trots att drottning Elizabeth i samma pressmeddelande skriver att både Harry och Meghan förblir djupt älskade familjemedlemmar visar parets agerande på att så inte riktigt är fallet. Sedan Harry och Meghans flytt har tidningarnas löpsedlar ofta prytts av bråken med såväl drottningen som storebror prins William.

Och den kaotiska tillvaron har tagit hårt på både Harry och Meghan. Under förra året berättade Meghan om hur hon stått och bytt blöja på sonen Archie när hon plötsligt drabbades av kraftiga magsmärtor. Hertiginnan var då gravid med parets andra barn och förstod snabbt att något var fruktansvärt fel.

“Medan jag höll min förstfödde i famnen förstod jag att jag förlorade mitt andra barn”, skrev Meghan då i tidningen New York Times.

Avslöjandet om könet

Nu är Meghan gravid igen och den här gången mår hon bra. I en omtalad intervju av Operah berättar Meghan om det hat hon fått utstå i det brittiska hovet. Bland annat ska hon ha fått sitta i långa samtal med hovet då hon var gravid med Archie. Där ska det ha diskuterats hur mörk den ofödde sonen kunde tänkas bli och vilka problem det skulle kunna medföra.

– Det var fruktansvärt, säger Meghan i intervjun.

MISC

Även Harry är med under samtalet med Operah och för en stund glider intervjun in på ljusare spår – nämligen deras väntande barn.

– Det är en flicka, avslöjar prins Harry innan han fortsätter till Operahs glädjetjut:

– Bara att få ett barn eller två hade varit fantastiskt men att få en pojke och sen en flicka, jag menar, vad mer kan man önska sig? Nu har vi vår familj, vi fyra och våra två hundar. Det är fantastiskt.

På frågan om det kan tänkas bli ytterligare tillökningar i familjen verkar dock Meghan och Harry vara överens.

– Sen är vi klara. Det blir två, svarar Meghan leende på frågan om hon vill ha fler barn.

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom blodiga olyckan i Farmen

LÄS OCKSÅ: Så lever Filippa Reinfeldt idag – efter skilsmässan

FOTO: TT

SENASTE NYTT!