TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntMästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinsonSonja Livbom

Därför saknas Affe Hagström i Idolfinalen – TV4:s svar

03 dec, 2020 
På fredag gäller det – då avgörs Idol 2020.
Under finalen gästar de andra deltagarna programmet – men en saknas.
Vi vet varför!
Annons
Så långa är deltagarna i Idol 2020Brand logo
Så långa är deltagarna i Idol 2020

Det närmar sig finalen av Idol 2020 och det blir en kvinnlig vinnare i Idol för första gången sedan 2014 då Lisa Ajax vann.

Efter fredagens semifinal, med två tuffa ronder, blev det till slut klart att Nadja Holm och Paulina Pancenkov står mot varandra i den stora finalen av Idol 2020.

– Jag vet inte vad jag ska säga, tack som fan, sa Nadja i sändningen strax efter beskedet om att hon gått vidare till finalen.

Det blev Caspar Camitz som fick lämna programmet och därmed hamnade på en tredjeplats.

– Jag tycker brons är vackert. Det gör mig ingen skillnad, guld, silver eller brons, sa han och fortsatte:

– Jag har varit rena motsatsen till det här. Jag har aldrig i hela mitt liv haft struktur och varit inboxad. Jag har lärt mig någonting otroligt viktigt. Jag är oerhört tacksam och jag börjar min resa nu, säger han.

Caspar fick lämna i fredags.

Det blir lite annorlunda på fredag på grund av pandemin som råder. Finalen har alltid varit i Globen i Stockholm men nu på grund av coronaviruset kommer finalen i år att behöva hållas i studion i Spånga i Stockholm, där de spelat in varje fredag. Det ser även ut som att det blir en publikfri final.

Annons

Topp tio gästar finalen

Men förhoppningsvis blir det en rejält ösig final ändå. Det blir minst två stora namn som uppträder i Idolfinalen 2020 enligt TV4:s pressmeddelande. Världsartisten Sean Mendez kommer att sjunga via länk från Los Angeles.

Den svenska popstjärnan Zara Larsson kommer även hon att uppträda. Låten hon ska framföra på Idol-scenen heter One bullet.

De stora artisterna är inte de enda som gästar programmet. Under finalen kommer även flera av de andra deltagarna att gästa programmet. I ett pressmeddelande skriver TV4:

"Idols topp 10 tävlande från årets säsong kommer också dyka upp under finalkvällen.”

Det var tretton Idoler i toppen, varav två står i finalen. Så vem är det som inte kommer att delta? Hänt frågade Idols presskontakt vem det är som inte kommer att dyka upp, varpå hon svarar:

”Affe valde att lämna tävlingen, därför blir det så", skriver Ina Kokalari, presskontakt vid TV4 i ett mejl.

Affe Hagströms ord om att inte vara med

När Hänt frågar Affe Hagström om han fått frågan om att delta svarar han:

– Nej jag har inte fått frågan. Men jag antar att det har att göra med att jag aktivt valde att hoppa av, självmant, säger han.

Hade du velat få frågan?

– Nja, det spelar inte så stor roll. Mitt svar hade nog ändå varit nej tack på den förfrågan.

Annons