ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför lämnade Suzanne Sjögren TV4 efter 15 år

22 apr, 2021 
Suzanne Sjögren
Suzanne Sjögren är journalisten och programledaren som gjorde succé på TV4-sporten i många år. Men efter 15 år lämnade hon TV4 för att frilansa för Nent.
I en intervju med Hänt berättar hon nu om varför hon valde att sluta på TV4 och om hur nära utbrändheten hon var.
– Tillslut blev jag så utmattad, säger hon.
Annons
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringenBrand logo
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

Suzanne Sjögren, 46, är journalist och programledare och var en av de första kvinnorna att leda TV4-sporten. Idag är hon inte kvar på kanalen utan har gått över till att jobba som frilans. Vi ser henne på Nent och Viasat nu där hon bland annat bevakat Handbolls-VM och Champions League i fotboll.

Idag bor hon tillsammans med maken Pontus Westergren, 43, som länge varit ett toppnamn i den nationella hoppningen i Sverige. Men även om karriären gått som på räls har det inte alltid varit så lätt på vägen. I en intervju med Hänt berättar hon nu om varför hon slutade på TV4 och hur nära hon var på att bli helt utbränd.

Därför slutade Suzanne Sjögren på TV4 efter 15 år

Suzanne beskriver att det alltid har varit speciellt att arbeta på sportredaktionen på TV4.

– Det har alltid varit speciellt, de första fem åren var det en otroligt grabbig jargong. Men det är inget som någonsin stört mig, jag är ganska grabbig själv. I takt med att allt fler kvinnor kommer in så har det skett en enorm förändring på alla sportredaktioner.

Annons

– Det har varit en fantastik resa hela vägen, det har varit ett sant nöje. Jag är väldigt glad över det, säger Suzanne.

Efter hela 15 år, hur kommer det sig att du lämnade TV4?

– Egentligen hade det inget med TV4 att göra, jag var inte i behov av ett kanalbyte. Men jag grävde gropen själv, jag tackade ja till Nyhetsmorgon och sporten på morgonen. Och de tiderna tog ut sin rätt på mig, tillslut blev jag så utmattad. Bara jag såg TV4-huset förknippade jag det med att må dåligt, och det handlade om att jag hade pushat mig själv för hårt, säger Suzanna och fortsätter:

– Det blev ohållbart, men fanns en tjänst ledig hos Nent och då tänkte jag att det skulle passa mig, så jag gick över till frilans.

Suzanne Sjögren om kollapserna: ”Var jävligt nära”

Suzanne konstaterar att hon blev utmattad av för mycket jobb, men hon poängterar att hon aldrig riktigt blev utbränd. Dock kollapsade hon flera gånger och beskriver händelserna som en ”klassisk varningsklocka”.

Annons

– Jag tror aldrig att jag blev utbränd, men jag var jävligt nära. Jag balanserade på en tunn linje och jag kollapsade några gånger.

– Men läkarna gjorde alla tester som finns och gick genom allt. De kom bara fram till att jag var jävligt trött, det blev ju som en klassisk varningsklocka, säger Suzanne.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons