Rickard Sjöbergs beslut för familjen – därför lämnade han Sverige

Rickard Sjöberg

För flera år sedan bestämde sig Rickard Sjöberg för att lämna livet i Sverige. I Agneta Sjödins podcast Så in i själen berättar han nu om beslutet och vad det var som fick honom att åka.

Rickard Sjöberg är en av Sveriges mest välkända tv-profiler och har synts som både TV4-hallå och lett klassikern När och fjärran. Men det många förmodligen förknippar honom mest med är långköraren Postkodsmiljonären, ett program som han tog tog över efter kollegan Bengt Magnusson 2005.

Men för flera år sedan tog han och tidigare hustrun Beatrice Magnusson det stora beslutet att lämna livet i Sverige för något helt annat. I Agneta Sjödins podcast Så in i själen berättar Richard nu om det stora beslutet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS MER: STOPPAS Caspers okända krav på TV4

Därför ville Rickard lämna landet – beslutet för familjen

För många år sedan hade Rickard en redaktör som också var drömtydare. Till en början var han skeptiskt, men efter ett tag gick Rickard med på att berätta om sina drömmar för sin redaktör.

– Det var jättespännande för alla drömmar jag gav till honom där och då gick ut på ungefär samma sak. Jag var i skitiga miljöer, jag var skadad och det föll ut människor från gatuhörn som var sårade och jag försökte hjälpa och förstå. Och han tolkade det som att det fanns något i mig som ville tillbaka till den jag var för 15 år sedan när jag bodde i Afrika och var med om sånna saker, berättar han i podcasten.

Hans redaktör sa till honom att det fanns väldigt stora kontraster mellan det liv han levde i Sverige och det han levde i Afrika, och att han förmodligen skulle må väldigt bra av att få åka tillbaka dit ett tag. Och hans ord fick Rickard att agera.

– Jag blev ganska paff men fattade ett beslut tillsammans med familjen att "okej, vi drar tre månader till Sydafrika och jag ska lägga en av de månaderna till att bygga hus i en kåkstad för ett välgörenhetsprojekt", berättar han innan han fortsätter:

– Och det var roligt med de kontrasterna. Att vara tv-programledare här hemma i Sverige med allt vad det innebär för att sen hamna helt okänd längst bak i ledet i ett byggprojekt där jag fick blanda cement och mura och hålla på. Det var helt underbart.

Så är Rickard och Beatrices relation idag – efter skilsmässan

Snart tio år har gått sedan Rickard och Beatrice gick skilda vägar och idag har Richard funnit kärleken på nytt i den nuvarande hustrun Anna Wibeck.

Men i samband med separationen från Beatrice berättade han att han och Beatrice fortsatt var bästa vänner, men att kärleken emellan dem dessvärre tog slut.

LÄS OCKSÅ: Camilla Läckberg om ålderskillnaden med maken Simon Sköld

LÄS OCKSÅ: Patricia Borgs lyxliv med Björn Borg – efter husförsäljningen