Därför läggs våldtäktsutredningen mot Paolo Roberto ner – får dagsböter

Paolo Roberto i TV4

I våras erkände Paolo Roberto att han köpt sex.
Sedan ett uttalande i TV4 har han utretts för oaktsam våldtäkt – men nu läggs utredningen ner.
– Vi saknar kvinnans berättelse, säger åklagare Paulina Brandberg i ett pressmeddelande.

Det var i maj som den tidigare Farmen-programledaren Paolo Roberto, 51, greps misstänkt för sexbrott. Polisen hade då genomfört en riktad insats mot sexhandeln i centrala Stockholm, och Paolo var en av flera män som togs på bar gärning.

Bara timmar efter att nyheten offentliggjorts valde tv-profilen att ställa upp i en intervju med TV4 och berätta om händelsen.

– Det är det absolut smutsigaste, absolut vidrigaste man kan göra mot en annan människa. Det är det här självskadebeteendet som jag har haft länge i mitt liv som grundar sig i övergrepp jag blev utsatt för när jag var liten, sa Paolo då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Paolo Robertos liv efter sexköpet

Sedan dess har mycket hänt i Paolo Robertos liv. Hans karriär har tagit en drastisk vändning och han har bland annat fått sparken från TV4.

LÄS MER: Elin och Paolos återförening efter sveket

”TV4 Media tar kraftigt avstånd från programledarens oförsvarliga agerande och meddelade honom i morse att han inte kommer att leda några tv-program hos oss”, skrev TV4:s Charlie Forsberg i samband med beskedet.

Ett par veckor senare gick Paolo ut på Instagram och berättade att han nu kommer testa nya vägar för att kunna försörja sig själv och sin familj.

Därför läggs våldtäktsutredningen ned

I intervjun med TV4 i våras sa Paolo Roberto att kvinnan han köpt sex av kan ha varit ”dit-tvingad”, vilket ledde till att polisen inledde en förundersökning om oaktsam våldtäkt.

Men nu läggs våldtäktsutredningen ner, detta på grund av att den prostituerade kvinnan inte har kunnat förhöras.

– Vi saknar kvinnans berättelse och uppgifter från tillfället som behövs för att jag objektivt ska kunna utreda om något har skett mot hennes vilja. Vi har utan framgång försökt komma i kontakt med kvinnan, bl.a. via myndigheter i Rumänien, säger åklagare Paulina Brandberg i ett pressmeddelande.

Paolo Roberto får istället strafföreläggande och dagsböter om 15 000 kronor.

LÄS OCKSÅ: Kvinnans egna ord – efter Paolo Robertos sexköp

LÄS OCKSÅ: Paolo bryter tystnaden – berättar om framtiden

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT, TV4