Paolo Roberto bryter tystnaden – berättar om framtiden

Vännernas chock över Paolo Roberto – träffades timmar innan sexköpet

Paolo Roberto bryter tystnaden om framtiden, efter att ha blivit av med sina samarbeten.
I ett inlägg ber han om ursäkt och förståelse för vad som nu kommer att hända.
”Jag har ett ansvar som förälder, försörjare och människa”, skriver han.

För drygt två veckor sedan greps en av Sveriges mest kända tv-profiler och programledare Paolo Roberto, 51, i en stor sexrazzia. Han togs av polis när han kom ut från en lägenhet på Östermalm, Stockholm, där han köpt sex av en kvinna.

Paolo Roberto erkände direkt och en dag senare valde han att tala ut om det hela i en intervju med TV4 där han hävdade att det var första gången han köpte sex.

– Det går aldrig att snacka bort. Jag har gjort det här, folk är jättearga på mig. Det är helt rätt, säger Paolo Roberto.

Sedan dess har han varit tyst på sina sociala medier, bortsett från en bild han la upp på sig själv när han gör tummen upp. Den mötte stor kritik och efter några timmar togs bilden bort.

”Allt jag har haft är borta”

Nu bryter Paolo Roberto tystnaden på sin Instagram, efter att ha varit frånvarande i nästan två veckor,

”Det går inte att få något ogjort och jag kan bara be om förlåtelse”, inleder han sitt inlägg och och fortsätter:

”Jag har utnyttjat en medmänniska och har skadat alla mina närmaste. Alla som trott på mig och litat på mig”.

Efter att sexköpet avslöjades har Paolo Roberto fått sparken från sina uppdrag på TV4, bland annat som programledare för Farmen. Matvarubutiker har tagit bort hans matvaror, han har blivit utköpt ur sina företag och andra samarbeten har avslutats tvärt. Nu öppnar han upp för att han måste hitta en ny väg framåt.

”Jag har begått ett stort misstag som fick konsekvensen att allt jag har haft är borta. I allt innebär också min försörjning. Jag ger därför om förståelse för att jag inte ger upp för det är jag skyldig dem som är nära. Jag har ett ansvar som förälder, försörjare och människa”.

Paolo Roberto om framtiden

Paolo Roberto skriver vidare att skammen är svårt att leva med, men att han snart måste kunna börja arbeta för att försörja sig, och han verkar ha en plan för framtiden.

”Träning och mat är det jag kan och detta är det forum jag har kvar. Det betyder inte att allt är som förr utan bara att jag tar mig ansvar”.

Paolo skriver att han är medveten om att hans ursäkter inte kommer att godtas av ”speciellt många”. Men att han ändå måste göra det här.

”Ursäkter är inte till för att ändra det förflutna utan de är till för att förändra framtiden”, avslutar han sitt inlägg.

FOTO: TT, TV4