Paolo Roberto får sparken från TV4 – kanalens egna ord

Paolo Robertos sparkas från Farmen – TV4s ord

I fem år har Paolo Roberto varit programledare för Farmen.
Efter att ha erkänt sig skyldig till sexköp kommer TV4 nu med beskedet att Paolo får sparken från kanalen.

TV4-profilen Paolo Roberto, 51, har hunnit med mycket i sin karriär. Han har bland annat varit programledare för Robinson och sedan 2015 styr han skutan i succéserien Farmen. Med jämna mellanrum har TV4-tittarna även fått se honom som gäst i Nyhetsmorgon samt Efter fem, där han gärna delar med sig av sina tips om kost och träning.

För tre månader sedan annonserade TV4 att man nu söker nya deltagare till en kommande säsong av Farmen. Även Paolo delade med sig av nyheten på sitt privata Instagram-konto.

”Dags att söka till nästa omgång av Farmen!”, skrev han uppmuntrande intill ett klipp från programmet.

Får sparken från Farmen och TV4

Sökandet efter deltagare är i full gång men nu ger kanalen med ett nytt besked om Paolos framtid i Farmen. I ett sms till Aftonbladet bekräftar TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg att Paolo Roberto inte kommer att vara programledare för realitysåpan längre, detta efter att han under fredagen erkänt sig skyldig till sexköp.

”Vad gäller frågan om han kommer fortsätta leda Farmen så är svaret: ’Nej”. skriver Charlie Forsberg i meddelandet till tidningen.

I ännu ett sms till Aftonbladet avslöjar TV4 nu att Paolo Roberto får sparken från kanalen.

”TV4 Media tar kraftigt avstånd från programledarens oförsvarliga agerande och meddelade honom i morse att han inte kommer att leda några tv-program hos oss”, skriver Charlie Forsberg.

Paolo Robertos ord om sexköpet

Strax innan TV4 kom med det nya beskedet om Paolos framtid på kanalen gjorde han en intervju med Jenny Strömstedt, 47, där han för första gången bekräftade sexköpet.

– Jag har köpt sex. Det är första gången, säger Paolo i inslaget.

I ett inlägg på Instagram har Paolo uttryckt sin förståelse inför att detta kommer att påverka hans framtid, både privat i karriären.

”Inatt har jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, min barns respekt mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år. Och vet ni vad? Det är rätt åt mig! Nu är det dags att en gång för alla söka hjälp för att reparera hålet i mina själ”, skriver Paolo Roberto i inlägget, som publicerades strax innan intervjun med TV4.

FOTO: TV4