Därför kastade Sebastian Månsson kulan – lögnen i Paradise hotel

Diana Moseni, Erica Lindberg och Sebastian Månsson

Foto: Viaplay

Sebastian ”Bassen” Månsson kastade kulan redan på 150 000 kronor.
För Hänt avslöjar han nu Erica Lindbergs bortklippta ord som fick honom att komma på "morfar"-lögnen.
– Det sådde då ett frö i mitt huvud, säger Sebastian.
Sebastian "Bassen Månssons egna ord efter vinsten av Paradise Hotel
Slå på ljud

Diana Moseni och Sebastian "Bassen" Månsson kammade tillslut hem vinsten av Paradise hotel 2020. Det har varit en spännande säsong som även fick ett nervkittlande avslut.

Därför kastade Sebastian kulan

Diana och Sebastian hade spelat mot varandra hela säsongen men när de väl blev klart att de skulle stå i final tillsammans såg tilliten till en början ut att finnas. Diana och Sebastian lovade nämligen varandra att hålla kulan hela kulceremonin för att sedan dela på pengarna. Så blev inte fallet – redan på 150 000 kronor drämde Sebastian glaskulan rakt ner i backen. I en intervju med Hänt berättar han nu mer om anledningen till beslutet.

– Jag ville ha pengarna och jag ville vara garanterad. Jag hade kunnat vänta men jag hade ångrat mig resten av mitt liv ifall jag fick den kastad på mig, säger Sebastian.

Det var däremot ett drastiskt beslut som Sebastian tog, endast timmar innan kulceremonin.

– Vi hade bestämt att vi kommer hålla kulan och jag hade valt att lita på henne. Men det tog 30 sekunder för mig innan alla andra hade övertalat mig direkt. Då bestämde jag mig där och då att jag lovade på min mamma att kasta kulan. Så då fanns det inget annat att göra.

Erica Lindbergs okända ord som fick Sebastian att ljuga

I programmet får tittarna se Sebastian lova Diana att han inte kommer att kasta. Argumentet han använder sig av är "min sjuka morfar, jag svär på honom" men vad som sedan kommer fram är att Sebastian inte har någon morfar.

– Jag kände att det där betyder ingenting för mig så det var något jag enkelt kunde svära på. Och det lät ju väldigt viktigt och trovärdigt men för mig betyder det ingenting.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vad tittarna däremot aldrig får se i programmet är att lögnen om den sjuka släktingen inte bara dyker upp i hans huvud utan anledning. Erica Lindbergs okända ord har nämnligen ett finger med i spelet.

– Jag kom på det när jag stod där och berättade att jag inte ville kasta kulan. Då sa jag något typ: "Diana kommer inte kasta". Och alla sa: "jo, det kommer hon". Men så sa jag att "hon har svurit på väldigt viktiga saker att hon inte ska göra det". Då sa Erica något i stil med "men Jesper Bengtsson, han svor tydligen på sin sjuka mormor eller något sånt men så fick man ändå se i hans synk att han hade kastat" . Det sådde då ett frö i mitt huvud för jag tänkte, va fan jag har aldrig haft en morfar i hela mitt liv. Jag berättar det lite kortfattat där att jag vet inte vad han heter, jag vet inte om han lever, säger Sebastian.

Därför ser Diana inte chockad ut efter sveket

Lögnen kom sedan att bli hans argument för att övertala Diana till att inte kasta. När Hänt når Diana berättar hon däremot att hon hade genomskådat vad Bassens slutgiltiga drag skulle bli.

– Jag visste hela tiden att Bassen skulle kasta, det var därför jag inte rörde en fena. Jag gjorde inte ens en min när han kastade kulan. Jag satt med Aina (Lesse reds. anm), vår deltagaransvarig och bara pratade med henne. Och hon gick igenom med mig hur hon gjorde för att gå igenom när Jeppe (Johansson reds. anm) kastade kulan på henne. Så jag förberedde mig mentalt hur jag skulle hantera det här när jag kom hem, säger Diana.

Än idag säger Diana att hon själv inte hade kastat kulan men trots det stora sveket hyser hon inget direkt agg mot Bassen.

– Jag och Sebastian har en bra relation idag. Det som fick mig lite mer lugn är att när jag kollar tillbaka på det här nu, så ser jag att Sebastian går upp och vill inte kasta kulan. Men alla pushar honom, säger Diana.

Finalavsnittet av Paradise hotel släpptes klockan 16 på onsdagen och finns nu att streama på Viafree och Viaplay

LÄS OCKSÅ: Oliver Hunt och Antonija Mandirs nya kärleksdrag efter bekräftade romansen

LÄS OCKSÅ: Josephine Qvists regelbrott i EOTB som tittarna inte får se

FOTO: Viaplay/Paradise hotel

FRÅN FÖRSTASIDAN