Därför har doktor Mikael tagit paus från sociala medier – nya planen med Lotta Engberg

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg syntes nyligen ihop i tv-rutan.
Sedan dess har det varit tyst från Mikaels håll.
Nu berättar han för Hänt om anledningen till tystnaden.

Det var i somras som de två folkkära profilerna Mikael Sandström, 62, och Lotta Engberg, 57, avslöjade att funnit kärleken i varandra. Sedan dess har de öppet delat med sig av sin stora lycka. Början på relationen kom dock att innebära mycket längtan och tid ifrån varandra. Detta då Mikael hade fullt upp med sitt arbete som överläkare och Lotta tvingades spendera sin tid i Göteborg under inspelningarna av Lotta på Liseberg.

Under Kristallen-galan i augusti gjorde de sin första gemensamma entré på röda mattan. Paret fullkomligt strålade och idag är de ett av Sveriges kanske absolut hetaste kändispar.

Lotta och Mikael flyttar ihop – efter tveksamheten på distansförhållande

Härommånaden avslöjade turturduvorna dessutom att de har bestämt sig för att ta nästa steg i relationen och flytta ihop. Tidigare har de haft distansförhållande då Lotta bor i Göteborg och Mikael i Hallstahammar. Redan från start kunde Mikael berätta att distansförhållande inte var något han såg långsiktigt på, det avslöjade han i en intervju med Hänt då.

– En del tycker att det är skitbra med särboskap, det kan vara bra under en period men det är inte så jag ser det resten av livet nej, sa han då.

LÄS MER: Lasse Holm om Lotta Engbergs kärlekslycka

Doktor Mikaels plötsliga tystnad – så lever han just nu

I mitten av november låg Mikaels 369 kvadratmeter stora lyxvilla plötsligt ute till försäljning. Både Mikael och Lotta har på senaste haft fullt upp med arbete på olika håll. Nyårsafton fick de dock fira tillsammans. Mikael var nämligen en av gästerna som medverkade i Bingolottos nyårssänding som leddes av just Lotta och Casper Janebrink.

Men sedan Mikael syntes i tv-rutan med kärleken har det varit tyst kring honom. Han som vanligtvis är en aktiv användare av sociala medier har inte uppdaterat kontot sedan början av december. Så vad har Mikael egentligen för sig och hur går det med flytten samt liveshowen som tvingades ställas in och flyttas fram? När Hänt når Mikael är han på språng, men delar med sig av en snabb uppdatering.

”Det händer en massa hela tiden, hinner inte med Insta alltid på grund av ökat tryck på vården. Just hämtat Lotta vid tåget. Jobbat ett dygn, nästan speedad av allt påslag. Vi har ju mycket inom vården som ni vet. Nu ska vi relaxa framför brasan . Mycket tankar kring showen, kommande flytt o så”, skriver Mikael i ett meddelande till Hänt.

LÄS OCKSÅ: SVT-tittarnas hårda kritik efter premiären av nya Fråga doktorn

LÄS OCKSÅ: Gravida Carolina Gynnings oro efter händelsen med Viktor Philipson

FOTO: TT