SVT-tittarnas hårda kritik efter premiären av Fråga doktorn hälsa

Fråga doktorn hälsa

SVT:s nya sidoprogram till Fråga doktorn heter Fråga doktorn hälsa.
Nu har programmet haft premiär, men SVT-tittarna är inte helt nöjda över den nya satsningen.
”Rörigt”, skriver en tittare.

Fråga doktorn har gjort succé på SVT under 27 säsonger, så pass stor succé att konceptet nu gjorts i en ny tappning. Fråga doktorn hälsa ska inrikta sig mer mot just hälsan och nyttiga recept.

I det första programmet togs ämnen som matens betydelse upp och hur den påverkar hälsan. Det rörde sig om frågor som varför man går upp i vikt trots goda matvanor, eller om man kan äta för att slippa ta mediciner. Samt hur man går tillväga om man inte har råd med nyttiga råvaror.

LÄS MER: 6 saker du kanske inte visste om Gunde Svans son Ferry Svan

Sofia Rågenklint är programledare för den nya satsningen. Till sin hjälp har hon kocken och matskribenten Alexandra Zazzi, diabetesforskaren Kerstin Brismar, vetenskapsjournalisten Henrik Ennart och doktor Karin Granberg.

Under kommande program kommer andra ämnen, som motion och träning att tas upp.

Fråga doktorn hälsa får kritik

Men efter programmet har tittarna nu riktat en del kritik mot programmets uppbyggnad. Det är även delade åsikter om vilket humör programledaren ska vara på.

”Väldigt rörigt och osammanhängande. Den evigt smilande programledaren är lite för hurtig i min smak. Kan hon tona ner lite grann?”, skriver en tittare.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Ett rörigt program.. Tyvärr inget nytt..Sedan har jag lite svårt för programledaren. Hade nog förväntat mig mer. Slog över till Mandelmanns, bättre recept där.. Och man mår bättre när man fått en dos av dom.. Så detta program, är inget för mig iallafall..Kommer hålla mig till de "vanliga" fråga doktorn.. Gillar det upplägget.. Smaken är som baken delad.. Som tur är”, skriver en annan.

”Tyvärr, bytte program tyckte det inte rikta sig till oss vanliga människor. Önskar fråga doktorn tillbaka på TV4”, skriver en tredje.

”Gammal skåpmat! Saknar glada, härliga Susanne och såklart alla intressanta frågor till och svar från bästa doktorn Karin!”, tillägger en.

Kritik mot programmets uppbyggnad

I tisdagens program förklarade programledaren Sofia Rågenklint att de skulle göra ett experiment i form av att kolla hur blodsockret fungerar. Hon förklarade att de redan tagit ett test och i slutet av programmet skulle de ta ett nytt. Men ändå upplevde tittarna programidén som rörig och osammanhängande.

Sofia Rågenklint, Karin Granberg

Doktorn tar blodsockerprov på Sofia.

Foto: SVT

”Håller med om att programmet var osammanhängande och rörigt. Dessutom vet väl de flesta vuxna människor i Sverige idag att man ska undvika socker och fett för att må bra. Programmet kändes alldeles för långt och torrt, enda behållningen var Alexandra Z.”, skriver en.

”Rörigt, roddigt; hurtigt som alla hälsoprogram. Det enda positiva var att det gick lika bra med fryst broccoli.”, skriver en annan.

Fråga doktorn hälsa sänds på tisdagar klockan 20:00 på SVT1 och SVT-play.

FOTO: SVT

LÄS OCKSÅ: Tittarnas kritik mot SVT efter upptäckten i julkalendern Mirakel

LÄS OCKSÅ: SVT-tittarnas massiva kritik efter hundarnas luciatåg: ”Osmakligt”