Därför stoppas Bingolotto – försvinner plötsligt från tv-tablån

Premiäravsnittet av BingoLotto sommarkväll sändes förra söndagen. Nu försvinner programmet från tv-tablån. – Här är anledningen till det plötsliga avbrottet.

I år firar det folkkära programmet BingoLotto hela 30 år, och det firar TV4 med en stor jubileumssäsong.

Tidigare år har Bingolottos sommarkväll varit något som tittarna är vana vid att kunna kolla på under söndagskvällarna. Men i år är det, som så mycket annat med detta året, lite annorlunda.

Vanligtvis brukar tittarna se Lotta Engberg och Stefan Odelberg som programledare för det populära tv-programmet BingoLotto, men i premiären för BingoLottos sommarkväll var det Agneta Sjödin och Casper Janebrink som stod för underhållningen.

Detta eftersom Lotta och Stefan har gått på ledighet.

Den nykomponerade programledarduon om premiäravsnittet

För 17 år sedan gjorde Agneta Sjödin sitt första framträdande som programledare i Bingolotto och sedan dess har det blivit många gästspel i det folkkära programmet. Men, i år är hon fast programledare tillsammans med Casper. Något som hon såg framemot:

– Jag har gjort Bingolotto förut och känner mig väldigt trygg i programmet och det är väldigt folkligt och kul. Det blir också annorlunda utomhus med mig och Casper, säger Agneta Sjödin och fortsätter:

– Åh, va härligt, ett sommarjobb ute i Sommarsverige.

FRÅNVARO Hannahs ord om Magdalena efter långa tystnaden

Redan under Bingolottos Midsommarspecial gjorde Agneta och Casper sin debut. Dessvärre möttes de av en del kritik från tittarna under sin premiär i Bingolotto tillsammans.

“Vad gjorde Casper och Agneta med i programmet? Helt onödigt, det de gjorde var ju helt bortkastad tid. Ni måste ta bort all lek ni har med och bjud på mer musik och inte dagislekar”, skriver en av tittarna.

”Håller med dig”, instämmer en annan.

Därför försvinner BingoLotto sommarkväll från tv-tablån

Trots detta blev deras premiäravsnittet blev en succé. Men nu, bara en vecka efter premiären, tar BingoLottos sommarkväll en paus från tablån. På söndag den 11 juli kommer nämligen inte det somriga programmet att sändas.

Istället är det ett annat sammanhang som kommer sändas under söndagskvällen. Det är nämligen fotbolls-EM finalen mellan England och Italien som kommer ta plats i tablån.

Sändningen startar 19.30 med försnack och matchstart klockan 21.00.

LÄS OCKSÅ: Hannah Graaf om varför hon och systern Magdalena Graaf inte umgås

LÄS OCKSÅ: Därför syns Tilde de Paula Eby i SVT:s Morgonstudion efter 24 år på TV4

FOTO: BingoLotto sommarkväll/TV4