Därför försvinner Anders Pihlblad från Nyhetsmorgon

Anders Pihlblad

Anders Pihlblad har arbetat på TV4 sedan 1997 och är numera programledare för Nyhetsmorgon.
Men nu försvinner Anders från tv-rutan.
För Hänt berättar han om beslutet.
Henrik Alsterdal om åldersskillnaden med Anders Pihlblad: ”Jag är ju en annan generation”
Slå på ljud

Anders Pihlblad, 53, är ett av TV4:s mest kända ansikten. 1997 började han arbeta som politisk reporter på kanalen innan han tillslut blev programledare för Nyhetsmorgon.

Men för Hänt berättar han nu att han försvinner från kanalen ett tag.

Anders Pihlblad om att jobba med maken Henrik Alsterdal

Anders har inte bara fått en otroligt framgångsrik karriär på TV4 utan träffade även sin stora kärlek Henrik Alsterdal där. Det var på en personalfest som det sa klick och år 2012 tog de det stora steget att bli äkta makar. Idag har de varit ett par i hela 15 år.

Henrik jobbar som sagt även han på TV4 men på en helt annat redaktion, vilket gör att de äkta makarna faktiskt inte träffar varandra så mycket som man kan tro.

I en podcast avslöjade Anders tidigare i år om hur det är att jobba med sin make.

– Vi jobbade ju båda på TV4 när vi började dejta efter en personalfest, så det är inga problem egentligen. Det finns många fördelar med det. Många tycker ju att "oj, vad jobbigt att jobba det måste vara att vara på samma arbetsplats", men det fattar inte riktigt vi. Det är inte så att vi ser varandra hela tiden, vi jobbar ju på olika redaktioner. Jag vet faktiskt inte riktigt ens var han har sin plats, jag vet inte var Efter fem sitter riktigt, erkände han i podcasten Tv-fabriken.

Därför försvinner Anders Pihlblad från Nyhetsmorgon

Julen är en tid som många vill spendera med sina nära och kära och samtidigt få lite chans att vara ledig från jobbet och koppla av. Och det gäller även Anders.

När Hänt träffade Anders på biopremiären av Tills solen går upp passade vi nämligen på att fråga programledaren om han kommer få lite semester från Nyhetsmorgon under julen - och det ser så ut!

Anders avslöjade nämligen att han kommer att försvinna från kanalen ett tag då han har tagit långledigt över julen.

– Jag ska vara riktigt julledig. Jag jobbar sista dagen den 22 december tror jag det blir. Sen är jag igång igen efter nyår så jag har tagit ledigt men det är för att jag måste hinna ta ut min semester jag har jobbat lite för mycket i år, svarade Anders glatt.

LÄS OCKSÅ: Christian Bauers kärlekstatuering med Pernilla Wahlgren

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprecht och Keyyo återförenas efter romansryktena i Let's dance

FOTO: Nyhetsmorgon/TV4 Play

FRÅN FÖRSTASIDAN