Anders Pihlblad om att arbeta tillsammans med maken Henrik Alsterdal på TV4

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal är gifta sedan nio år tillbaka och jobbar båda som programledare på TV4.
I podcasten Tv-fabriken berättar Anders nu hur det är att jobba på samma arbetsplats som maken.
Slå på ljud

Anders Pihlblad, 53, är programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Han är sedan 2012 gift med Henrik Alsterdal som även han jobbar på samma arbetsplats, men istället som programledare i Efter fem tillsammans med Tilde de Paula Eby och Anna Brolin.

Anders Pihlblads avslöjande om Nyhetsmorgon

När Anders gästar Fredrik Ralstrands podcast Tv-fabriken avslöjar han att allt i Nyhetsmorgon faktiskt inte är direktsänt, som många tror. Utan en del saker är faktiskt förinspelade.

– Det mesta är live. Det vi har på vardagarna när man ska puffa för nyhetssändningen, det spelar vi ibland in men det är också för att vi ska få något måttligt andrum. Men annars på helgerna är allt live om det inte är någon inspelad intervju och det kan vara inspelat för att det är någon som pratar ett annat språk och vi då vill kunna texta det, säger Anders innan han avslutar:

– Vi har ju liveintervjuer med engelskspråkiga också, men då måste man sitta och översätta lite också då alla inte kan engelska. Det ska man inte glömma.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

KRITIKSTORM TV4-tittarna rasar efter inslaget i Nyhetsmorgon

Anders Pihlblad om att jobba med maken Henrik Alsterdal

I samma avsnitt diskuterar TV4-profilen och Fredrik även hur det är att jobba på samma arbetsplats som sin make, varpå Anders förklarar att de faktiskt inte ses så ofta då de jobbar på olika redaktioner.

– Vi jobbade ju båda på TV4 när vi började dejta efter en personalfest, så det är inga problem egentligen. Det finns många fördelar med det. Många tycker ju att "oj, vad jobbigt att jobba det måste vara att vara på samma arbetsplats", men det fattar inte riktigt vi. Det är inte så att vi ser varandra hela tiden, vi jobbar ju på olika redaktioner. Jag vet faktiskt inte riktigt ens var han har sin plats, jag vet inte var Efter fem sitter riktigt, erkänner han.

Fredrik frågar då om de någonsin har upplevt att någon har haft problem med det varpå Anders berättar:

– Nej men vi har kollat också och de tycker inte att det spelar någon roll. Verkligen stöttande från vår arbetsgivare. Nu har vi blivit ett sånt TV4-par så nu är det väl snarare att de tycker det är kul. Vi träffades ju på jobbet så det är ju TV4:s fel att vi träffades.

Han fortsätter:

– Vi är ganska bra på att inte prata jobb när vi är hemma och det är väldigt skönt. Jag frågar alltid efter Henriks åsikter och han frågar alltid efter mina, men annars är vi väldigt bra på att hålla det borta och det beror på att vi har så mycket annat i vårt liv som är så mycket viktigare än jobbet. Så som att vi har en familj och våra barn.

LÄS OCKSÅ: TV4 avslöjar orsaken till Tilde de Paula Ebys frånvaro i Efter fem

LÄS OCKSÅ: Martin Stenmarck om privata överenskommelsen med Hanna Hedlund

FOTO: Karin Törnblom/TT, Nyhetsmorgon/TV4

SENASTE NYTT!