TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Anders Pihlblad avslöjar att allt i Nyhetsmorgon inte är direktsänt

11 sep, 2021 
Johanna Alm
Anders Pihlblad Nyhetsmorgon SS
Anders Pihlblad är ett bekant ansikte för de morgonpigga då han är en av programledarna för Nyhetsmorgon som sänds på TV4.
Men i Fredrik Ralstrands podcast Tv-fabriken avslöjar han nu något om programmet som tv-tittarna inte får se.
Annons
5 saker du kanske inte visste om Anders PihlbladBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Anders Pihlblad

Anders Pihlblad, 53, är en svensk journalist som bland annat arbetar som programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Han är sedan 2012 gift med Henrik Alsterdal som även han går varm i tv-rutan, då han bland annat syns i Efter fem tillsammans med Tilde de Paula Eby och Anna Brolin.

I veckan gästade Anders Fredrik Ralstrands podcast Tv-fabriken och under avsnittet diskuterade de bland annat Anders karriär. Och då avslöjade TV4-profilen något om Nyhetsmorgon som inte många vet om.

Anders Pihlblad om att vara programledare i Nyhetsmorgon

I podcasten diskuterar de bland annat att reklamavbrotten i Nyhetsmorgon är väldigt viktiga för att programledarna ska orka hela sändningen.

– Jag kan tänka mig att det är väldigt bra och passande i Nyhetsmorgon att det är lite avbrott för reklam och nyheter ibland så man hinner ta det stegvis, säger Fredrik frågande varpå Anders snabbt bekräftar hans tanke:

– Jag förstår inte hur man kan leda ett program utan reklamavbrott, helt hopplöst.

Annons

Programledarens avslöjande om Nyhetsmorgon – säger att allt inte är live

Senare i podcasten frågar Fredrik också om det verkligen är så att allt är live i programmet - och så är inte fallet. Några moment i programmet är nämligen förinspelade.

– Det mesta är live. Det vi har på vardagarna när man ska puffa för nyhetssändningen, det spelar vi ibland in men det är också för att vi ska få något måttligt andrum. Men annars på helgerna är allt live om det inte är någon inspelad intervju och det kan vara inspelat för att det är någon som pratar ett annat språk och vi då vill kunna texta det, säger Anders och fortsätter:

– Vi har ju liveintervjuer med engelskspråkiga också, men då måste man sitta och översätta lite också då alla inte kan engelska. Det ska man inte glömma.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4/Youtube

Annons