anders lundin

Anders Lundin avslöjar: Därför ersätter jag Petra Malm i Robinson

ANDERS LUNDIN, PETRA MALM

Robinson 2022 är klart och programledaren Petra Malm har lämnat över stafettpinnen till Anders Lundin.
Men varför byttes egentligen programledaren?
Nu berättar Anders Lundin om sin teori.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Lundin om varför Petra Malm försvinner från Robinson
0:35

Efter reklamen: Anders Lundin om varför Petra Malm försvinner från Robinson

(0:35)

Slå på ljud

Robinson är hetare än någonsin och i år har vi fått se den populära serien i två omgångar. I våras sändes den första säsongen, där corona dessvärre tog sig in i lägret och man tvingades göra om en hel del.

I samma veva sa TV4 upp kontraktet med den dåvarande programledaren Anders Öfvergård, 55, och man påbörjade sökandet efter en ny programledare. Lotten föll då på elitsoldaten Petra Malm, 45, känd från TV4:s Elistyrkans hemligheter.

Petra tog sig an uppdraget med bravur men i höstas kom beskedet att Petra lämnar över stafettpinnen.

Anders Lundin tar över Robinson 2023

Det blev då till ingen mindre än Anders Lundin, 64. Anders har lång erfarenhet inom Robinson eftersom han lett programmet tidigare, närmare bestämt under åren 1999 till 2003. Då hette det Expedition Robinson.

– Jag får gåshud och blir pirrig. Det känns lustigt, jättekonstigt, spännande och smickrande. Det är ju jätteroligt att få frågan igen såklart, sa han i Nyhetsmorgon när nyheten avslöjades.

Anledningen till varför Petra valde att hoppa av är fortfarande okänd. Men när Anders Lundin gästar Efter fem får han frågan som många vill ha svar på.

– Det är många som är lite förvirrade, som inte vet och är såhär "men vadå skulle inte hon vara programledare och nu är han programledare? Är det en till säsong?", alltså kan du reda ut?, säger Tilde de Paula Eby, 50, i Efter fem.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Anders Lundin om Petras avhopp – därför byts programledaren ut

Nu berättar Anders om sin teori kring Petra Malms avhopp

–Mm kanske..., svarar Anders Lundin och fortsätter:

Jag tror att det var såhär att programmet har blivit så populärt och fyran bestämmer sig för att göra två säsonger. Så är det ju lite som jag var inne på att det finns ju barn och sommarlov och andra saker man vill göra. Så jag tror att Petra tyckte att det blev lite för raskt på.

Tilde undrar vad som händer sedan, det har nämligen börjat gå ett rykte om att de ska köra varannan säsong.

– Ja, visst är det spännande. Ska vi inte ta och börja med att titta på den här säsongen och se hur det går?, säger Anders Lundin skämtsamt.

Hänt har sökt Petra för en kommentar.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN