LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför byter Let's dance sändningsdag – då visas det på TV4

16 dec, 2020 
David och Petra i Let's dance
Många människor förknippar vår och fredagskvällar med Let's dance.
Nu har TV4 bestämt sig för att ändra sändningsdagen – på grund av SVT:s Bäst i test.
Annons
Intervju med Let's dance-dansaren Jacob PerssonBrand logo
Intervju med Let's dance-dansaren Jacob Persson

Let's dance har blivit ett av svenskarnas mest uppskattade underhållningsprogram sedan det började sändas 2006. Varje år får TV4-tittarna se ett gäng kändisar lära sig tiodans och många av dem gör en enorm resa under säsongens gång. Nu senast blev det artisten John Lundvik, 37, som tog hem vinsten tillsammans med sin danspartner Linn Hegdal, 25.

Det var dock inte självklart att det skulle gå att genomföra Let's dance 2020. På grund av pandemin tvingades TV4 göra en hel del förändringar i programmet, som sändes helt utan publik. Efter att flera personer i produktionen insjuknat tvingades kanalen tänka om och därför fick tittarna se flera specialavsnitt under våren.

David Lindgren och Petra Mede tar över Let's dance

I säsongsavslutningen av Let's dance 2020 meddelade David Hellenius, 46, och Tilde de Paula Eby, 48, att de bestämt sig för att sluta som programledare. Tilde har tidigare berättat om orsaken till beslutet.

Annons

– Det var dags för någon annan med kraft, energi och kärlek att ta sig an detta fantastiska projekt, sa hon till Expressen i somras.

Nyligen avslöjade TV4 att det blir Petra Mede, 50, och David Lindgren, 38, som kommer att programleda Let's dance framöver.

Därför byter Let's dance sändningsdag

Nästa säsong kommer alltså inte bli som tidigare år, men det är inte bara på grund av de nya programledarna. Nu meddelar TV4 att man har bestämt sig för att byta sändningsdag från fredag till lördag. Anledningen är att SVT sänder succéprogrammet Bäst i test på fredagar.

– Det har till ganska stor del berott på konkurrensen om vi ska vara uppriktiga. SVT har lyckats bra med Bäst i test, inte minst mot barnfamiljerna, säger TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk i TV4 Growth.

Trots att Let's dance har en miljonpublik är det ofrånkomligt att programmen konkurrerar med varandra, vilket kanalen nu alltså löst.

– Vi är helt säkra på att vi därmed kommer kunna ta tillbaka en del publik och fortsätta odla Let's dance mot fantastiska säsonger, säger Fredrik.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons