TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

TV4:s besked: Nya reglerna stoppar familjerna

12 mar, 2020 
TV4:s markering – nya reglerna stoppar familjerna
På onsdagen meddelade TV4 att den live-sända Talang-finalen kommer att sändas helt utan publik, men där tar de tråkiga beskeden inte slut.
Varken Stjärnornas stjärna eller Let's dance kommer att få ha publik av anledning regeringens nya beslut om att evenemang med över 500 personer ska stoppas.
Men hur blir det med alla deltagares nära och kära? Får de dispans eller blir de också stoppade från att kika på showen?
Annons
Långintervju med Bianca Ingrosso och Pernilla WahlgrenBrand logo
Långintervju med Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren

Våren på TV4 är minst sagt fullsmockad med godbitar. Tittarna har i flera veckor kunnat följa Talang, programmet där vem som helst har möjlighet att visa en talang – som kan vara vad som helst.

På fredag är det äntligen dags för den stora finalen som kommer att sändas live och tv-tittarna får rösta fram sin favorit. Vinnaren tar inte bara hem äran utan även en vinstsumma på en miljon kronor!

Men Talang är inte det enda programmet där folkets röster spelar stor roll. På lördag, den 14 mars, har äntligen succéprogrammet Stjärnornas stjärna säsongspremiär. Där får tittarna chansen att rösta fram sin favorit av de folkkära artister som ska tävla mot varandra under våren i att kunna framföra bäst sång och framträdande i genres de inte är vana vid.

Och där tog heller inte det goda slut! Redan nästa fredag är det äntligen dags för säsongspremiär av den femtonde säsong av dansprogrammet Let’s dance, där flera svenska kändisar tävlar om att utvecklas bäst inom dans.

Alla deltagare I Let's dance 2020
FOTO: Fredrik Sandberg/TT

TV4:s besked i Corona-krisen

Något som alla dessa tre program har gemensamt är att sändningarna oftast har en fullsatt publik på plats, vilket såklart ger en härlig känsla för tv-tittaren – att folk är på plats och hejar på sina favoriter.

Annons

Men under onsdagen kom beskedet från TV4, deltagarna kommer inte att finna något stöd av publik. Orsak? Det kommer inte att finnas någon publik på plats. Tv-programmen kommer att sändas helt utan publik, detta efter att regeringen under onsdagen gått ut med att alla evenemang med fler än 500 personer stoppas.

Beslutet har tagits av anledning att minska av Corona-viruset som nu finns i Sverige.

Alla artister i Stjärnornas stjärna 2020
FOTO: Jessica Gow/TT

Får deltagarnas nära och kära vara på plats och stötta?

Men eftersom regeringens ord gäller fler än 500 personer återstår ju fortfarande frågan: Kommer nära och kära till artister och deltagare få möjlighet att finnas på plats och heja?

– Publikförbudet gäller även anhöriga och vänner till deltagarna i Stjärnornas stjärna, Talang och i Let’s dance. Enbart produktion och medverkande kommer finnas på plats, säger Paulina Bånge som är Press- och PR-ansvarig på TV4.

FOTO: TT

Annons