Därför blev Sigrid Bergåkra anmäld till socialtjänsten under TV4-inspelningen

Sigrid Bergåkra fick lämna Farmen VIP då någon anmält henne till Socialtjänsten. TV-bonden menar att hon som ensamstående kvinna är mer utsatt än andra och upplever sig trakasserad. ”Jag vet att det var riktat mot mig”, säger hon.

Tv-bonden Sigrid Bergåkra tvingades lämna Farmen VIP efter ett oroande besked hemifrån. Programledaren Paolo Roberto, 49, var den som fick meddela de förvånade deltagarna. Sigrid har nu berättat att det var någon som kontaktat socialtjänsten och sagt att Sigrid var på en tv-inspelning i Sydafrika och skulle vara borta i flera månader. Hennes barn skulle då ha lämnats ensamma hemma.

Men orosanmälan lades ner när det visade sig att uppgifterna var lögn.

– Det var någon som farit fram med osanning. Att anmäla någon till Länsstyrelsen, Socialen, Miljökontoret eller till olika instanser, det kan man faktiskt göra för att trakassera någon. Och det var det som hände mig. Det lät som att jag, som är ensamstående mamma, hade stuckit till Sydafrika och lämnat barnen vind för våg för att sköta sig själva. Det lät som att de bodde ensamma här uppe på ett berg utan mat och vatten, säger Sigrid Bergåkra till Aftonbladet.

Sigrid Bergåkra fick beskedet om orosanmälan från sina döttrar som ringde till henne under inspelningen och berättade. Hon åkte hem direkt, med stöd av produktionen. Genom att åka hem fick personen som anmält henne “lite rätt” eftersom poängen med anmälan var att skrämmas. Det tycker Sigrid är synd, men hon ville vara nära sina barn efter det som hänt.

Innan Sigrid Bergåkra åkte till inspelningen av Farmen VIP hade hon och barnen gjort ett upplägg som hon kände sig bekväm med. De pratade varje dag medan Sigrid var borta. Hon tror sig nu veta vem som gjort anmälan till socialtjänsten, och hon känner sig kränkt av händelsen och upplever sig trakasserad.

Bonde söker fru-profilen menar att hon är mer utsatt som ensamstående kvinna.

– Jag vet att det var riktat mot mig. Hundra procent. Det hade ingenting med barnen att göra och det fanns ingen relevans alls. Det är skönt, men det är fruktansvärt att man som ensam mamma faktiskt är lite mer sårbar i samhället när man inte har en sambo eller man. Det retar mig att det är så! Jag tycker nog att jag har fått kämpa som tusan för att få min egen respekt.

Här är alla deltagare i Farmen VIP 2018:

Camilla Henemark

Samir Badran

Sigrid Bergåkra

Yvonne Ryding

Patrik Sjöberg

Klara Svensson

Ola-Conny Wallgren

Felicia Bergström

Glen Hysen

Ben Mitkus

Hetast på Hänt TV: BIANCA INGROSSO om tuffa distansförhållandet med PHILIPPE COHEN (JONNA & JOHANNA-intervju)

LÄS OCKSÅ: Robinson-Linas tårar i TV4-programmet: ”Förtjänar inte det här”

LÄS OCKSÅ: Sigrid Bergåkra i tårar: Därför är jag med i Farmen VIP

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!