LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför är Lasse Berghagens intervju hemligstämplad – nu avslöjas sanningen

29 okt, 2023 
Som ett sista avsked har Lasse Berghagen valt att spela in en intervju med Mark Levengood som nu sänds efter hans bortgång.
Samtalet har varit ytterst hemligt fram tills sändning och inte ens Berghagens egna familj har fått veta vad som sägs i den känslosamma intervjun.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så minns vi Lasse Berghagen – 1945-2023Brand logo
Så minns vi Lasse Berghagen – 1945-2023

Det var för några veckor sedan som det tragiska besked kom. Lasse Berghagen hade tagit sitt sista andetag efter en längre tid på sjukhus och somnat in.

Efter Lasses bortgång har han sörjts världen över och som ett sista avsked har Lasse Berghagen spelat in en intervju. Tillsammans med Mark Levengood spelade Lasse in programmet Sista ordet för Viaplay och TV3, med löftet att det inte ska sändas innan han gått bort och nu är tyvärr tiden kommen.

Därför fick inte Lasse Berghagen berätta för någon om intervjun i Sista ordet

Lasse Berghagen är den första som intervjuas i programmet Sista ordet i Sverige. Men konceptet finns redan i Danmark, där programmet går ut på att en rad kända ansikten intervjuas i största hemlighet, med premissen att det sänds när de gått bort.

Intervjun görs i största hemlighet. Lasse träffade Mark Levengood i en tom studio och bortsett från dem, är det bara ljudteknikern och producenten som vet om vad som sägs fram tills sändning. Bara de som är nödvändiga för produktionen.

Annons

Lasse fick inte heller berätta för någon inklusive familjen att han hade spelat in det här avskedet.

Lasse Berghagens superhemliga kontrakt – erkännandet för familjen

I början av intervjun kan tittarna se Lasse Berghagen skriva på ett hemligt kontrakt.

– Ja kära Lasse, i kontraktet står det då att du är medveten om att programmet går efter din bortgång, det står också att allt det vi pratar om och allt det material från i dag kommer att bevars på kungliga biblioteket för framtida forskning eftersom jag tror att du är en av dem som jag tror att folk kommer att vara nyfikna på i framtiden, säger Levengood.

Viaplays presschef Susanne Nylén har tidigare berättat för Expressen att Lasse Berghagen valde att berätta för sin familj att intervjun har gjorts. Tidningen har också varit i kontakt med familjen under de senaste dagarna – men har inte fått se avsnittet innan.

”Familjen får se avsnittet när det sänds på söndag. Det är så upplägget är”, skriver Nylén nu till tidningen.

FOTO: VIAPLAY

Annons