LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hemliga överenskommelsen innan Lasse Berghagens död – nu avslöjas allt

25 okt, 2023 
LASSE BERGHAGEN, MALIN BERGHAGEN, MARIA BERGHAGEN
Det är bara några dagar sedan Lasse Berghagen somnade in och sedan dess har vi haft ett land i sorg.
Nu avslöjas en hemlig överenskommelse.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Åberg om relationen till Lasse BerghagenBrand logo
Lasse Åberg om relationen till Lasse Berghagen

Förra veckan kom beskedet att Lasse Berghagen tagit sitt sista andetag efter en längre tid på sjukhus. Det hela började med att han skulle operera en hjärtklaff, men under operationen uppstod komplikationer och Lasse tvingades sövas ned för att låta organen vila och återhämta sig.

Lasse Berghagens karriär blev nästan 60 år lång och under tiden har han levererat låtar som Stockholm i mitt hjärta, En kväll i juni och Teddybjörnen Fredriksson.

Lasse Berghagens hemliga överenskommelse

De sista offentliga orden från Lasse var när vi fick se honom i Renée Nybergs tv-program Vilket liv!. Men i Mark Levengoods program Sista ordet kommer vi nu få se en ”hemlig” intervju som gjorts med Lasse. Kravet var att intervjun först får sändas efter hans död.

Annons

”I mitt liv har jag upplevt att människor blir kvar, även när de går bort. Jag hoppas ’Sista ordet’ bidrar till att Lasse lever vidare i oss, dels genom sin musik och sina dikter, dels genom alla de fina tankar han framför i vårt samtal”, säger Mark Levengood i ett pressmeddelande från Viaplay.

Avsnittet spelades in för ett år sedan och sänds den 29 oktober på Viaplay från klockan 15 och linjärt på TV3 klockan 20.00.

Dottern Malins sorg efter Lasse Berghagens död

Att döttrarna Malin Berghagen och Maria Berghagen går igenom en tung tid fylld av sorg råder det inga tvivel om. Malin har uttalat sig om sorgen.

”Det blev en väldigt vacker dag trots allt. Tack för all er kärlek och omtanke om oss. Orkar inte skriva mer än så just nu. Ska försöka sova… Men innerlig tack. Tack Bistro leoparden för vårt alldeles egna lilla rum där i källaren.”.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons