Dagnys sista tid i livet – frågan vännen aldrig fick svar på

Dagny Carlsson

Dagny Carlsson trivdes inte på äldreboendet där hon bodde sin sista tid i livet.
Det berättar hennes nära vän Suzanne Axell nu för Aftonbladet.
– Dagny sa att hon var så instängd och att hon ville komma ut.
0:33

Efter reklamen: Bloggaren Dagny Carlsson är död – blev 109 år gammal

(0:33)

Slå på ljud

Sveriges äldsta bloggerska Dagny Carlsson gick nyligen bort, hon blev 109 år gammal. SVT meddelande det tragiska beskedet under torsdagen den 24:e mars.

– Det är en otrolig förlust. Det är få människor i mitt liv som jag lärt känna som gett mig så mycket. Hon har gett så många så mycket, med sin galghumor och kunskap – det som ändå ett långt liv ger. Ett otroligt perspektiv på allt, sa Åsa Blanck till Kulturnyheterna på torsdagen.

Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Se klippet här!

Hans sätter ner foten mot Christina: ”Står inte ut”

Suzanne Axell om Dagnys sista tid i livet

En nära vän var Suzanne Axell, då Dagny gästat Fråga doktorn vid flera tillfällen.

Nu berättar Suzanne hur Dagny mådde den sista tiden och när de senast hade kontakt, till tidningen Aftonbladet.

– Jag och en fotograf besökte henne på äldreboendet för att göra en intervju. Då såg jag att hon hade gått ner sig, hon saknade verkligen sitt hem. I vår intervju kan man se att hon är på väg att börja gråta.

– Som jag förstår det har hon varit klar hela vägen. Men Dagny sa att hon var så instängd och att hon ville komma ut. Hon ville ju vara ute och träffa folk. I intervjun förklarar hon också att hon inte fick någon stimulans på äldreboendet.

Suzanne och Dagny.

Fick aldrig något svar från Dagny

Hon berättar vidare att det inte var Dagnys beslut att flytta till boendet, men att hon tyvärr hade haft ett flertal fallolyckor som gjorde att det var bäst för henne att bo bland folk. Dock tror vännen att hon hade mått bäst av att bo kvar hemma med hemtjänst.

Suzanne berättar vidare att hon aldrig fick något svar senast hon kontaktade Dagny.

– Jag skulle skriva om henne och ville ha ett okej. Men då hörde hon aldrig av sig. Vi har ju hållit kontakten hela tiden. Någon dag innan hon gick bort tänkte jag otroligt mycket på Dagny, hon dök upp i mitt huvud hela tiden och jag kände att jag måste skriva till henne igen. Sedan fick jag höra att hon var död och det var lite av en chock, även om jag förstår att en 109-åring inte kan leva hur länge som helst.

SENASTE NYTT!