LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

109-åriga Dagny Carlssons önskan inför bloggens 10-årsjubileum

20 sep, 2021 
Mimmi Fouchenette
Dagny Carlsson
109-åriga Dagny Carlsson har i flera månader bott på ett äldreboende.
Hennes väninna Elena Ström har bloggat åt henne under tiden – och nu berättar hon om Dagnys stora önskan.
Annons
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Dagny Carlsson, 109, är känd för svenska folket tack vare sin blogg som hon startade för tio år sedan. Hon är landets äldsta influencer och bloggare.

Dagny Carlsson ålderdomshem

Dagnys storhet grundar sig till stor del i hennes livsglädje och positiva inställning, men den senaste tiden har varit tuff för bloggerskan. Hennes hälsa har försämrats och för några månader sedan lades hon in på sjukhus och efter det ett äldreboende, där hon bor än idag.

På grund av Dagnys hälsa den senaste tiden har hon inte haft möjlighet att blogga på samma sätt som tidigare. Däremot har bloggen inte legat nere utan hennes redaktör Elena Ström har bloggat åt Dagny.

Dagny Carlsson vill fira tio år av vänskap med Elena Ström

Elena har skött bloggen sedan Dagny lades in på sjukhuset, hennes uppdrag har varit att hålla läsarna uppdaterade om Dagnys mående.

Häromdagen delade Elena ett inlägg efter hon hade varit på besök hos 109-åringen. Hon skriver i inlägget att de pratade om sin vänskap.

Annons

”Jag besökte Dagny idag igen och som vanligt lät jag henne välja konversationsämnen. Hon valde temat ”vår vänskap under den gamla goda tiden”. Vi gick igenom de tio senaste åren – från 2011, när hon blev elev i min datakurs, tills i år när hon flyttade till ett äldreboende., skriver hon.

Hon berättar också att Dagny vill fira att vännerna har känt varandra i tio år. Hon vill göra det med att äta julbord på Skansen, precis som de gjorde på den gamla goda tiden.

”Plötsligt kom hon på en strålande idé. ” Det är väl 10 års-jubileum! Ska vi fira det
– Javisst! Vart ska vi gå?
– På Skansen. Jag vill äta julbord där, på samma sätt som du och jag gjorde på den gamla goda tiden.
Då vet ni att Dagny lever med perspektiv och att vi har roliga saker att se fram emot tillsammans. I bild ser ni Dagny på väg till restaurang Solliden på Skansen för några år sedan.”

Vi hoppas att Dagny Carlsson får en strålande dag på Skansen i jul!

Dagny Carlsson på väg till restaurang Solliden på Skansen för några år sedan.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Youtube

Annons